Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Julens brysselkålsallad

Det är inte svårt att göra en klassisk brysselkålssallad till julbordet och behöver inte ta längre tid än 20 minuter. Detta recept innehåller, förutom brysselkål, apelsiner, valnötter och rädisor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla brysselkålen. Skala och skär hinnfria klyftor av apelsinerna, ta vara på saften. Skölj och skiva rädisorna. Grovhacka nötterna.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienserna till salladen i en skål. Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.
  3. Servera på julbordet till skinkan, korven och revbensspjället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g brysselkål
  • 2 apelsiner
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl valnötter
Dressing
  • saft (från apelsinerna)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden