Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

46
0
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Ansjovismajonnäs

1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja

Brysselkål

500 g brysselkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 dl vatten

Tonfisk

2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3049 KJ / 729 kCal
Fett 38 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 48 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden