Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken om fryst används.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Majonnäs: Lägg äggula, senap och vinäger i en skål. Blanda ihop med en stavmixer eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis under vispning.
  4. Finhacka avrunnen ansjovis. Skala och hacka lök och hacka persilja. Vänd ner allt i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund före serveringen.
  5. Brysselkål: Skär varje brysselkål i fyra delar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  6. Stek brysselkålen någon minut i olivoljan i en stekpanna. Lägg i löken och vattnet och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
  7. Tonfisk: Halstra tonfisken i saltet i en het stekpanna ca 1/2 minut på varje sida.
  8. Servera tonfisken med ansjovismajonnäs, brysselkål och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Ansjovismajonnäs
  • 1 äggula
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
Brysselkål
  • 500 g brysselkål
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
Tonfisk
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3049 kJ / 729 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept