Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Ansjovismajonnäs

1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja

Brysselkål

500 g brysselkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 dl vatten

Tonfisk

2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett38 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt hummer med majonnäs á la oliv
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
106 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga