Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs
Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Ansjovismajonnäs
1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
Brysselkål
500 g brysselkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 dl vatten
Tonfisk
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett38 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer