Jordgubbsylt med citron och mynta
En ljuvlig jordgubbssylt där citron och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma. Passar perfekt på toast, scones eller på en frasig våffla.
Ingredienser
5 dl
500 g jordgubbar
250 g syltsocker
skal och saft från 1 citron
färsk mynta
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi1048 KJ / 251 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater59 g
Protein1 g
Kommentarer
Ser gott ut! Hur mycket mynta på ett ungefär ska man ha i sylten? :)
Josefine
2021-06-24Hej Josefine! Efter eget tycke och smak, men går också att utesluta om man ej tycker om mynta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-10Vad betyder ”skumma noga”?
Sarah
2021-06-15Hej Sarah! När sylten kokar så bildas ett lite fastare skum än själva kokbubblorna. Det kan t ex innehålla lite skräp från bären. Enklast är att använda en hålslev eller lyfta upp skummet med en sked. Att skumma sylten ökar hållbarheten. Lycka till och hoppas du tycker om receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-06-16Hej Anna! Myntan kan strimlas i när sylten är klar. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-21