En ljuvlig jordgubbssylt där citron och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma. Passar perfekt på toast, scones eller på en frasig våffla.
Ingredienser
5 dl
500
g
jordgubbar
250
g
syltsocker
skal och saft från 1
citron
färsk mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Dansukker.
Gör så här
Näringsberäkningen är per dl.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
10
4 st
Kommentarer
Josefine
2021-06-24
Ser gott ut! Hur mycket mynta på ett ungefär ska man ha i sylten? :)
Redaktionen ICAse
2021-07-10
Hej Josefine!
Efter eget tycke och smak, men går också att utesluta om man ej tycker om mynta. Hälsningar Michelle
Sarah
2021-06-15
Vad betyder ”skumma noga”?
Redaktionen ICAse
2021-06-16
Hej Sarah! När sylten kokar så bildas ett lite fastare skum än själva kokbubblorna. Det kan t ex innehålla lite skräp från bären. Enklast är att använda en hålslev eller lyfta upp skummet med en sked. Att skumma sylten ökar hållbarheten. Lycka till och hoppas du tycker om receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-03-21
Hej Anna!
Myntan kan strimlas i när sylten är klar. Lycka till! Hälsningar Michelle
Kommentarer
Josefine
2021-06-24Ser gott ut! Hur mycket mynta på ett ungefär ska man ha i sylten? :)
Redaktionen ICAse
2021-07-10Hej Josefine! Efter eget tycke och smak, men går också att utesluta om man ej tycker om mynta. Hälsningar Michelle
Sarah
2021-06-15Vad betyder ”skumma noga”?
Redaktionen ICAse
2021-06-16Hej Sarah! När sylten kokar så bildas ett lite fastare skum än själva kokbubblorna. Det kan t ex innehålla lite skräp från bären. Enklast är att använda en hålslev eller lyfta upp skummet med en sked. Att skumma sylten ökar hållbarheten. Lycka till och hoppas du tycker om receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-03-21Hej Anna! Myntan kan strimlas i när sylten är klar. Lycka till! Hälsningar Michelle