Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jordgubbsylt med citron och mynta

En ljuvlig jordgubbssylt där citron och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma. Passar perfekt på toast, scones eller på en frasig våffla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj bären. Är bären stora kan man dela eller mixa dem.
  2. Lägg bären i en gryta tillsammans med syltsockret och citronen. Koka upp och låt koka 2–5 minuter. Gör ett konsistensprov genom att lägga lite sylt på en kall tallrik och känn om den är lagom.
  3. Ta av grytan från värmen, skumma noga. Häll upp sylten på varma, rena burkar, tillsätt strimlad mynta och tillslut genast. Förvara svalt.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Dansukker.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 500 g jordgubbar
  • 250 g syltsocker
  • skal och saft från 1 citron
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1048 kJ / 251 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer