Jordgubbsylt med citron och mynta

10
4
Jordgubbsylt med citron och mynta

En ljuvlig jordgubbssylt där citron och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma. Passar perfekt på toast, scones eller på en frasig våffla.

Jordgubbsylt med citron och mynta

Ingredienser

5 dl
500 g jordgubbar
250 g syltsocker
skal och saft från 1 citron
färsk mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Dansukker.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Josefine

2021-06-24

Ser gott ut! Hur mycket mynta på ett ungefär ska man ha i sylten? :)

Redaktionen ICAse

2021-07-10

Hej Josefine! Efter eget tycke och smak, men går också att utesluta om man ej tycker om mynta. Hälsningar Michelle

Sarah

2021-06-15

Vad betyder ”skumma noga”?

Redaktionen ICAse

2021-06-16

Hej Sarah! När sylten kokar så bildas ett lite fastare skum än själva kokbubblorna. Det kan t ex innehålla lite skräp från bären. Enklast är att använda en hålslev eller lyfta upp skummet med en sked. Att skumma sylten ökar hållbarheten. Lycka till och hoppas du tycker om receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-03-21

Hej Anna! Myntan kan strimlas i när sylten är klar. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1048 KJ / 251 kCal
Fett 0.3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden