Jordgubbsylt med citron och mynta

En ljuvlig jordgubbssylt där citron och mint utgör ett friskt komplement till jordgubbens sötma. Passar perfekt på toast, scones eller på en frasig våffla.

Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi1048 KJ / 251 kCal
Fett0.3 g
Kolhydrater59 g
Protein1 g
Kommentarer
Varför ”Sätt in en tallrik i frysen”? 🤣
Ulrika
2025-06-29Hej Ulrika! Det är bara för att provet på syltens konsistens ska gå snabbare. Tallriken är är kall och sylten stelnar fortare. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
2025-06-30Ser gott ut! Hur mycket mynta på ett ungefär ska man ha i sylten? :)
Josefine
2021-06-24Hej Josefine! Efter eget tycke och smak, men går också att utesluta om man ej tycker om mynta. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2021-07-10Vad betyder ”skumma noga”?
Sarah
2021-06-15Hej Sarah! När sylten kokar så bildas ett lite fastare skum än själva kokbubblorna. Det kan t ex innehålla lite skräp från bären. Enklast är att använda en hålslev eller lyfta upp skummet med en sked. Att skumma sylten ökar hållbarheten. Lycka till och hoppas du tycker om receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2021-06-16