Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Jordgubbssylt med lavendel

Ljuvlig jordgubbssylt med lavendel. Sylten smakar och luktar fantastiskt! Ett recept som smakar sommar och sol. Lätt att tillaga och resultatet blir fulländat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa jordgubbarna och skär dem i bitar. Lägg jordgubbshacket och cidern i en gryta och koka utan lock i 5-6 minuter. Tillsätt lavendelblommor och syltsocker och koka i ytterligare 3-4 minuter under omrörning.
  2. Tag grytan av värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Recept och bild hämtat från www.dansukker.se

Ingredienser

Portioner: 3 l
  • 1 kg jordgubbar (1 kg motsvarar 2 l)
  • 1/2 l äppelcider
  • 1 - 1 1/2 msk lavendelblommor
  • 1 kg syltsocker

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer