Älskar du också äpplen med smak av karamell? Då ska du prova den här härliga marmeladen där sirapen ger äpplet en ljuvlig, smörig smak av kola. Utsökt på kex, till ost eller på vaniljglass.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild från Dansukker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Thomas
2022-10-14Jag skulle nog kärna ur äpplena. Anledningen är att de innehåller vätecyanid eller blåsyra på svenska. Ett uppskattat smakämne som finns i bittermandel t.ex. Jag just kollat med Livsmedelsverket och frågat om snaps på körsbärskärnor och de avråder. De säger att kraftig kokning tar bort en del. OK, men akta barnen.
Yang
2022-10-12För mycket kardemumma.
Barbara
2022-10-10Jättegott Ena sats fick " super kryddor" istället för bara kanel och det blev ljuvligt gott Mitt tips är att blanda olika sorters äpplen för ännu mustigare smak