Äppelmarmelad med smak av karamell

56
12
Äppelmarmelad med smak av karamell

Älskar du också äpplen med smak av karamell? Då ska du prova den här härliga marmeladen där sirapen ger äpplet en ljuvlig, smörig smak av kola. Utsökt på kex, till ost eller på vaniljglass.

Äppelmarmelad med smak av karamell

Ingredienser

5 dl
500 g äpple t ex Aroma
1 1/2 dl ljus sirap
2 dl vatten
saft från 1/2 citron
200 g syltsocker
1 tsk malen kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Dansukker.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Thomas

2022-10-14

Jag skulle nog kärna ur äpplena. Anledningen är att de innehåller vätecyanid eller blåsyra på svenska. Ett uppskattat smakämne som finns i bittermandel t.ex. Jag just kollat med Livsmedelsverket och frågat om snaps på körsbärskärnor och de avråder. De säger att kraftig kokning tar bort en del. OK, men akta barnen.

Yang

2022-10-12

För mycket kardemumma.

Barbara

2022-10-10

Jättegott Ena sats fick " super kryddor" istället för bara kanel och det blev ljuvligt gott Mitt tips är att blanda olika sorters äpplen för ännu mustigare smak

Näringsvärde per portion

Energi 1460 KJ / 349 kCal
Fett 1 g
Salt 48 g
Kolhydrater 84 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden