Jordgubbssylt med stjärnanis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbssylt med stjärnanis

Spara en smak av sommaren med detta recept på jordgubbssylt med stjärnanis som går utmärkt att frysa in. Koka ihop din söta sylt och förvara den i lufttäta burkar tills den ska avnjutas med glass, våfflor, fil eller som en smarrig tårtfyllning.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, rensa och skär jordgubbarna i bitar.
  2. Blanda jordgubbarna med syltsocker och stjärnanis i en kastrull.
  3. Värm under omrörning och koka i 5-10 minuter. Skumma sylten.
  4. Låt svalna i ca 15 minuter, häll upp sylten i burkar och förvara i kylskåp.
  5. Servera sylten till glass, våfflor, pannkaka, fil eller använd som fyllning i tårtor.

Tips

Sylten går bra att frysa till jul!

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kg jordgubbar
  • 500 g syltsocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
  • 2 stjärnanis
Lägg till i inköpslistan