Jordgubbsviss med basilika

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
0
Jordgubbsviss med basilika

Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Jordgubbsviss med basilika

Ingredienser

6 portioner

Marinerade jordgubbar

1/2 l  skivade jordgubbar
1 dl  hackad basilika
1 msk  florsocker

Marscarponekräm

125 g  mascarponeost
1 dl  vispgrädde
1 msk  florsocker
1 krm  vaniljpulver

Tillbehör

1 l  vaniljglass
20   maränger
1 dl  mandelsplitter
1/2 dl  hackad basilika

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1761 KJ / 422 kCal
Fett28 g
Salt0.18 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Söta bär med citronkräm
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Eton mess
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med maränggrädde och daimkulor
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxröra med jordgubbar & lemon curd
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga