Jordgubbsviss med basilika

11
0
Jordgubbsviss med basilika

Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Jordgubbsviss med basilika

Ingredienser

6 portioner

Marinerade jordgubbar

1/2 l
skivade jordgubbar
1 dl
hackad basilika
1 msk
florsocker

Marscarponekräm

125 g
mascarponeost
1 dl
vispgrädde
1 msk
florsocker
1 krm
vaniljpulver

Tillbehör

1 l
vaniljglass
20
maränger
1 dl
mandelsplitter
1/2 dl
hackad basilika

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1761 KJ / 422 kCal
Fett 28 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 38 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept