Jordgubbsviss med basilika

11
0
Jordgubbsviss med basilika

Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Jordgubbsviss med basilika

Ingredienser

6 portioner

Marinerade jordgubbar

1/2 l skivade jordgubbar
1 dl hackad basilika
1 msk florsocker

Marscarponekräm

125 g mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver

Tillbehör

1 l vaniljglass
20 maränger
1 dl mandelsplitter
1/2 dl hackad basilika

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1761 KJ / 422 kCal
Fett 28 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 38 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden