Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbsviss med basilika

Sommarens mesta marängsviss! Passar ypperligt med färska jordgubbar och mascarpone. Toppa med hackad basilika och mandel för gott crunch. Den ambitiöse gör egna basilikamaränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordgubbar: Blanda jordgubbar med basilika och florsocker. Låt stå minst 1 timme.
  2. Kräm: Vispa mascarpone, vispgrädde, florsocker och vaniljpulver fluffigt. 
  3. Tillbehör: Varva de marinerade jordgubbarna, mascarponekrämen, vaniljglass och maränger. Toppa med mandelsplitter och basilika.
  4. Vill du göra egna maränger med basilikasmak kolla in tipset i detta grundrecept på Maränger .

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning, byt grädden och glassen mot mjälkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass. Uteslut marängerna.

Ingredienser

Portioner: 6
Marinerade jordgubbar
  • 1/2 l skivade jordgubbar
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 msk florsocker
Marscarponekräm
  • 125 g mascarponeost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
Tillbehör
  • 1 l vaniljglass
  • 20 maränger
  • 1 dl mandelsplitter
  • 1/2 dl hackad basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1761 kJ / 422 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept