Jordgubbsswiss i strut

6
1
Jordgubbsswiss i strut

Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!

Jordgubbsswiss i strut

Ingredienser

4 portioner
250 g färska jordgubbar
1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
4 dl vaniljglass
100 g smulade maränger
4 glasstrutar
2 msk kolasås

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, glass och mjölkfria maränger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfria maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Ella christina

2018-06-16

Är "syrad grädde" i detta recept detsamma som crème fraîche?

Redaktionen ICAse

2018-06-18

Hej Ella! Nja, det finns en färdig produkt i mejerihyllan som heter syrad grädde. Den kan användas där du i dag använder vispgrädde, matlagningsgrädde eller crème fraiche. Så om du hellre vill ha crème fraiche går det säkert också bra. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1609 KJ / 386 kCal
Fett 19 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 48 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden