Jordgubbsswiss i strut
![Jordgubbsswiss i strut](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180448/cf_259/jordgubbsswiss_i_strut.jpg)
Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!
![Jordgubbsswiss i strut](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180448/cf_259/jordgubbsswiss_i_strut.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g färska jordgubbar
1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
4 dl vaniljglass
100 g smulade maränger
4 glasstrutar
2 msk kolasås
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, glass och mjölkfria maränger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfria maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1609 KJ / 386 kCal
Fett19 g
Salt0.21 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentar
Är "syrad grädde" i detta recept detsamma som crème fraîche?
Ella christina
2018-06-16Hej Ella! Nja, det finns en färdig produkt i mejerihyllan som heter syrad grädde. Den kan användas där du i dag använder vispgrädde, matlagningsgrädde eller crème fraiche. Så om du hellre vill ha crème fraiche går det säkert också bra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-06-18