Jordgubbsswiss i strut

6
1
Jordgubbsswiss i strut

Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!

Skriv ut
Jordgubbsswiss i strut

Ingredienser

4 portioner
250 g
färska jordgubbar
1 1/2 dl
syrad grädde (30 %)
4 dl
vaniljglass
100 g
smulade maränger
4
glasstrutar
2 msk
kolasås

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, glass och mjölkfria maränger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfria maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Ella christina

2018-06-16

Är "syrad grädde" i detta recept detsamma som crème fraîche?

Redaktionen ICAse

2018-06-18

Hej Ella! Nja, det finns en färdig produkt i mejerihyllan som heter syrad grädde. Den kan användas där du i dag använder vispgrädde, matlagningsgrädde eller crème fraiche. Så om du hellre vill ha crème fraiche går det säkert också bra. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1609 KJ / 386 kCal
Fett 19 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 48 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept