Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Jordgubbsswiss i strut

Marängswiss i strut med extra sommarkänsla i form av färska jordgubbar. Vispa syrad grädde, krossa maränger och skiva gubbarna. Sedan återstår bara att varva kulor med glass, grädde, marängsmulor och eventuell kolasås. Hugg in på momangen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Noppa jordgubbarna och mixa häften av dem släta. Halvera resten.
  2. Vispa grädden.
  3. Skeda eller kula upp glassen. Varva jordgubbsmixet, vispad grädde, glass och marängsmulor i strutarna. Toppa ev med kolasås och servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, glass och mjölkfria maränger.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfria maränger.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
  • 4 dl vaniljglass
  • 100 g smulade maränger
  • 4 glasstrutar
  • 2 msk kolasås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1609 kJ / 386 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer