Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Eton mess

I en Eton mess varvas grädde, jordgubbar och maränger, den brittiska varianten av Sveriges marängsviss kan man säga. Här får en klassisk eton mess även syrlig smak av lime. En somrig, snabb och festlig dessert som passar fint att servera i portionsglas!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden och blanda med yoghurten, florsockret och limeskal. Skölj, ansa och skär jordgubbarna i mindre bitar.
  2. Varva krossade maränger, grädde och jordgubbar i portionsglas eller lägg upp på ett stort fat. Toppa med limeskal.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl fet yoghurt (10%)
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk finrivet limeskal
  • 1 l färska jordgubbar
  • 15 - 20 maränger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1268 kJ / 303 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer