Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Söta bär med citronkräm

Sött möter syrligt i den här läckra desserten med bär, citronkräm och maräng. Ljuvligt god dessert som avslutning på en härlig middag. Enkel att tillaga och uppskattad av både vuxna och barn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Citronkräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och lemoncurd.
  2. Topping: Dela de rensade och sköljda bären och varva bär med citronkräm i glas eller skålar.
  3. Strax innan servering, strö över krossade maränger och dekorera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt mascarponen mot laktosfri färskost.

Recept och bild från Falbygdens.

Ingredienser

Portioner: 4
Citronkräm
  • 200 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl lemon curd
Topping
  • 500 g jordgubbar (eller bär i säsong)
  • 8 krossade maränger
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan