Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktsallad med maränggrädde och daimkulor

Frisk fruktsallad med mango, kiwi och jordgubbar. Skiva frukterna och lägg i en skål. Vispa grädde och blanda ner frasiga söta maränger. Toppa fruktsalladen med maränggrädden och garnera med daimkulor. Enkel, god och lättfixad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina mango eller ananas. Skala kiwin och skär den i klyftor. Skölj jordgubbarna.
  2. Blanda frukten med jordgubbarna.
  3. Vispa grädden. Krossa marängerna grovt och blanda dem med grädden.
  4. Toppa fruktsalladen med "maränggrädden" och daimkulorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på dajmkulorna.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädden mot ett sojabaserat alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller välj en mjölkproteinfri vaniljsås. Då kan maränger uteslutas.
Gör äggfri: välj maränger gjorda på skummjölksprotein.

Tips

Gör mycket fruktsallad, så räcker det till frukost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt mango eller ananas (à 250 g)
  • 4 kiwi
  • 225 g jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 maränger
  • daimkulor
Lägg till i inköpslistan