Jordgubbssylt

Den bästa av sylter – jordgubbssylten! Gör hemgjord sylt med jordgubbar och förgyll pannkakorna, gröten, rostade mackan, yoghurten eller våfflorna med smak av sommar året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats sylt.
Energi10185 KJ / 2435 kCal
Fett2 g
Salt0 g
Kolhydrater581 g
Protein5 g
Kommentarer
26 stLena 2025-08-13 Enkelt att göra och väldigt god sylt 🍓
Lena
Kort koktid blir lös sylt
Eva
Jag lägger även i en kanelstång. Görgött.🍓
Christina
Bra recept. Tog stavmixer och mixade när det kokat klart.
Monica
Juvligt underbar det bästa jag smakat
Björn
Det blev en höjdare med vaniljstången tycker jag. Den gav en liten extra smak som passar bra till jordgubbarna. Bra recept som jag absolut kommer göra fler gånger.
Andreas
Jag mixade min sylt med stavmixer för ville inte ha för mycket bitar. Hade i 5dl syltsocker och den blev perfekt, inte för söt. Hade inte heller i vaniljstång.
Louise
Jag följde receptet och tyckte att sylten blev perfekt. Vi gillar att det är sött och konsistensen blev också bra, inte alls för rinnig. 🤩
Eva
Jag använde hälften av sockret och hade i lite citron eftersom många skrev att den blir för söt. Nedan varnar också för att den blir för lös, jag trodde min blev det också men efter en natt i kylen är den perfekt. Inget extra pektin! 😊
Greta
Varning för extremt söt sylt! Jordgubbar är ju söta som de är. Jag kokade om sylten och tillsatte samma mängd bär igen, det blev bra.
Anna