Jordgubbssallad

Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Jordgubbssallad

Denna härligt somriga jordgubbssallad svänger du ihop på under en halvtimme. De söta jordgubbarna kontrasterar perfekt mot de salta kalamataoliverna och fetaosten. Servera gärna till lax och färskt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Jordgubbssallad

Ingredienser

4 portioner
250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk balsamvinäger (eller hallonbalsamvinäger)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Låter väldigt gott

    Agneta

  • Underbart gott! Smaklökarna ställer sig upp och applåderar.

    Ewa

  • Otroligt gott!!Mycket goda men ovanliga smaker tillsammans... En ny midsommar favorit!!

    Jill

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Piggelin sommarsallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbscrème
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad