Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbsfest

Frisk och aptitretande jordgubbsfest! Jordgubbar, gurka, gräslök, rosé- och grönpeppar blandas i smakfull olivolja och balsamvinäger. Det blir en sagolik fest av smaker att servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär jordgubbar och gurka i mindre bitar. Stöt rosé- och grönpepparkorn grovt i en mortel.
  2. Blanda jordgubbar och gurka med finskuren gräslök i en skål. Tillsätt pepparblandningen samt olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar. Låt stå kallt ca 1 timme före servering.

Tips

Passa på att frossa i jordgubbar när de är som rödast och sötast. Testa en jordgubbssalsa med pepparkorn som ger en spännande smakbrytning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 gurka
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan