Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Primörer med västerbottendipp

Ett fantastiskt gott tillbehör till kött - eller som tilltugg på festen. Skär upp primörer som morötter, sparris och rädisor i stavar. Servera sedan primörerna tillsammans med en dipp bestående av Västerbottensost, minifraiche och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Förväll sparrisen ca 3 minuter. Spola i iskallt vatten.
  2. Dipp: Finriv osten och blanda med minifraiche och honung.
  3. Servera dippen till grönsakerna.
  4. Servera gärna till Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g späd sparris
  • 10 späda morötter eller stora morötter skurna i stavar (10 späda motsvarar 3 stora)
  • 1 knippe rädisor
Dipp
  • 50 g Västerbottensost
  • 2 dl minifraiche
  • 1 tsk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 134 kCal