Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbscrème

Jordgubbscrème är en underbar och sagolik dessert som serveras tillsammans med hela jordgubbar och rikligt med havreflan. Den ljuva crèmen får sin goda smak av färska jordgubbar, mascarpone, vispgrädde och socker.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Rör ihop dem med balsamvinägern och strösocker. Låt blandningen stå och dra en timme.
  2. Ta undan några jordgubbar till garnering. Kör resten i mixer tillsammans med mascarpone. Hårdvispa vispgrädde och blanda ner jordgubbsblandningen i den.
  3. Smaka av med florsocker och kyl. Servera med de hela jordgubbarna och rikligt med havreflarn.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 l färska jordgubbar
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker
  • havreflarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?