Jordgubbssallad
Denna härligt somriga jordgubbssallad svänger du ihop på under en halvtimme. De söta jordgubbarna kontrasterar perfekt mot de salta kalamataoliverna och fetaosten. Servera gärna till lax och färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk balsamvinäger (eller hallonbalsamvinäger)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g
Kommentarer
Låter väldigt gott
Agneta
2022-06-09Underbart gott! Smaklökarna ställer sig upp och applåderar.
Ewa
2009-06-16Otroligt gott!!Mycket goda men ovanliga smaker tillsammans... En ny midsommar favorit!!
Jill
2007-11-04