Jordgubbssallad

23
8
Jordgubbssallad

Denna härligt somriga jordgubbssallad svänger du ihop på under en halvtimme. De söta jordgubbarna kontrasterar perfekt mot de salta kalamataoliverna och fetaosten. Servera gärna till lax och färskt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Jordgubbssallad

Ingredienser

4 portioner
250 g jordgubbar
150 g babyspenat
1/2 rödlök
1 dl svarta kalamataoliver
100 g grekisk fetaost
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk balsamvinäger (eller hallonbalsamvinäger)

För alla

Fri från gluten och ägg.
GÖr laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkfri: byt fetaosten mot tofu.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Agneta

2022-06-09

Låter väldigt gott

Ewa

2009-06-16

Underbart gott! Smaklökarna ställer sig upp och applåderar.

Jill

2007-11-04

Otroligt gott!!Mycket goda men ovanliga smaker tillsammans... En ny midsommar favorit!!

Näringsvärde per portion

Energi 813 KJ / 194 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden