Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbssallad

Denna härligt somriga jordgubbssallad svänger du ihop på under en halvtimme. De söta jordgubbarna kontrasterar perfekt mot de salta kalamataoliverna och fetaosten. Servera gärna till lax och färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.
  2. Skölj och torka spenaten.
  3. Skala och strimla rödlöken fint.
  4. Blanda allt i en skål med oliver och smulad fetaost. Tillsätt salt och peppar.
  5. Vispa ihop rapsolja med hallonbalsamvinäger. Häll över salladen och blanda noggrant. Servera genast till t ex lax, gärna med en bit bröd. Se recept på Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad och Primörer med västerbottendipp.

För alla

Gör mjölkfri: byt fetaosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g jordgubbar
  • 150 g babyspenat
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • 100 g grekisk fetaost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger (eller hallonbalsamvinäger)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?