Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Ett härligt recept på grillad muscovadolax! Bena ur laxen, gnid in den i en blandning av muscovadosocker, flingsalt, spiskummin, koriander, chilipeppar och svartpeppar och grilla den. Servera till en fräsch jordgubbssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bena ur laxen med en pincett. Låt skinnet sitta kvar. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port).
  2. Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen på ovansidan av laxbitarna.
  3. Grilla med skinnsidan ner först, ca 4 minuter. Vänd, lägg på lock och grilla försiktigt i ett par minuter på den andra sidan. Laxen får gärna ha en lite rå kärna i mitten.
  4. Servera med Jordgubbssallad, Primörer med västerbottensdipp och potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Tänk på att sockret lätt bränns, så lägg laxen på grillens svalaste ställe, t ex kanterna. Du kan också grilla laxen hastigt i grillpanna och låta den gå klart i ugnen, 200°C, i ca 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g färsk laxfilé med skinn
  • 2 msk mörk muscovadoråsocker (eller brun farin)
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 krm malen chilipeppar
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2509 kJ / 600 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer