Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad

Ett härligt recept på grillad muscovadolax! Bena ur laxen, gnid in den i en blandning av muscovadosocker, flingsalt, spiskummin, koriander, chilipeppar och svartpeppar och grilla den. Servera till en fräsch jordgubbssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Ingredienser
4 portioner
700 g färsk laxfilé med skinn
2 msk mörk muscovadoråsocker (eller brun farin)
1 msk flingsalt
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 krm malen chilipeppar
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2509 KJ / 600 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater14 g
Protein38 g
Kommentarer
Det här blev vi bjudna på första ggn 2007 som en månadshändelse efter vårt bröllop. Det var juli i Gbgs skärgård. Våra bästa vänner hade med engångsgrill och hade preppat och fixat hemma. Det var fantastiskt gott då och vi återkommer till detta ljuvliga recept med jämna mellanrum. Bjöd min barndomsvän på det samma år på hennes fruhippa med färgtema rosa. Bara laga på. Vi äter det även med bara potatis morötter ärtor och kall fisksås. Mums!
Cecilia
2024-07-02Riktigt trevlig kryddning
Karolina
2023-08-07Sommarens favoritmiddag men jag undrar om någon har ett gott vin att rekommendera till rätten?
Christina
2023-08-01Hej Christina! Vi på ICA kan mat men är inte lika bra på dryckesrekommendationer varför vi rekommenderar att fråga personalen på Systembolaget, de kan det där med att matcha dryck med mat. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-08