Rårörd jordgubbssaft

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
10
Rårörd jordgubbssaft

Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Rårörd jordgubbssaft

Ingredienser

1,4 liter
2 l jordgubbar (2 l motsvarar 1 kg)
5 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej alla saftälskare❣️ Jag fryser jordgubbarna innan jag gör saften. Det rinner ner i silen hur lätt som helst och saften blir precis lika god Mitt recept är som följer: 6 liter jordgubbar 2 liter kokande vatten hälles över 30 g citronsyra Låt stå ett dygn källarkallt sila och häll på rengjorda flaskor. Vill man att den ska hålla sig bättre kan man tillsätta 1/2 tsk flytande atamon per liter sur saft. 6 dl socker till varje liter avrunnen saft Receptet är från min mormor hon var född 1896…. Lycka till🍓 Annette

Annette

2022-07-20

Mixa var helt värdelöst, du måste själv pressa ut saften om du inte nöjer dig med 2 dl...Jag tror på mosa. Saften som man själv pressar ut blir grumlig.

Cecilia

2022-07-02

Ska det vara kallt vatten Tack på förhand

Birgitta

2021-07-05

Hej Birgitta! Kallt vatten blir jättebra. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-07-06

Testa liknande recept

Jordgubbssaft
Betyg 4.4 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsskumpa
Betyg 2.8 av 5.
63 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Miami Vice
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga