Rårörd jordgubbssaft
Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
1,4 liter
2 l jordgubbar (2 l motsvarar 1 kg)
5 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej alla saftälskare❣️ Jag fryser jordgubbarna innan jag gör saften. Det rinner ner i silen hur lätt som helst och saften blir precis lika god Mitt recept är som följer: 6 liter jordgubbar 2 liter kokande vatten hälles över 30 g citronsyra Låt stå ett dygn källarkallt sila och häll på rengjorda flaskor. Vill man att den ska hålla sig bättre kan man tillsätta 1/2 tsk flytande atamon per liter sur saft. 6 dl socker till varje liter avrunnen saft Receptet är från min mormor hon var född 1896…. Lycka till🍓 Annette
Annette
2022-07-20Mixa var helt värdelöst, du måste själv pressa ut saften om du inte nöjer dig med 2 dl...Jag tror på mosa. Saften som man själv pressar ut blir grumlig.
Cecilia
2022-07-02Ska det vara kallt vatten Tack på förhand
Birgitta
2021-07-05Hej Birgitta! Kallt vatten blir jättebra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-06