Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rårörd jordgubbssaft

Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,4 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, rensa och mixa jordgubbarna. Blanda dem med vattnet i en bunke. Täck över och låt stå i kylen ett dygn.
  2. Låt rinna av i en silduk ca 30 minuter. Mät mängden och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts upp.
  3. Häll upp på rena flaskor och ställ i kylen. Eller frys in saften och ta fram efter behov.
  4. Späd med vatten vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1,4 l
  • 2 l jordgubbar (2 l motsvarar 1 kg)
  • 5 dl vatten
  • 6 dl socker per liter avrunnen saft
Lägg till i inköpslistan