Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2013
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Birgitta
2021-07-05Ska det vara kallt vatten Tack på förhand
Redaktionen ICAse
2021-07-06Hej Birgitta! Kallt vatten blir jättebra. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ingela
2021-06-17Det gick inte att sila av saften efter man mixat jordgubbarna ni kanske ska ändra i recept och skriva mosa dem istället Ingela
Redaktionen ICAse
2021-06-18Hej Ingela och ni andra som kommenterat! Det finns ju väldig många sorters jordgubbar och en del är mer saftrika än andra och även hur mogna de är påverkar hur mycket saft de innehåller. Vi har förtydligat att man kan försöka hjälpa till att trycka ut saften genom duken. Hoppas det smakade gott när saften äntligen blivit klar. Hälsningar Ulrika
Jonas
2020-07-30För att få ut någon saft fick det sila över natt. Det gav nästan ingen saft. Jag provade att köra genom vanlig sil. Det gav lite mera. Övergick till att trycka ut saft genom silduken. Gott men slutsatsen är: mycket väsen för lite ull, sa kärringen som klippte grisen.