Rårörd jordgubbssaft

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
10
Rårörd jordgubbssaft

Koncentrerad sommar på flaska! Den här saften rårörs i stället för att kokas. Då bevaras alla smaker och nyttigheter. Saften kan med fördel frysas och tas fram efterhand. Jordgubbsmoset som blir över smakar mums i en tallrik fil eller i en smoothie.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Rårörd jordgubbssaft

Ingredienser

1,4 liter
2 l jordgubbar (2 l motsvarar 1 kg)
5 dl vatten
6 dl socker per liter avrunnen saft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej alla saftälskare❣️ Jag fryser jordgubbarna innan jag gör saften. Det rinner ner i silen hur lätt som helst och saften blir precis lika god Mitt recept är som följer: 6 liter jordgubbar 2 liter kokande vatten hälles över 30 g citronsyra Låt stå ett dygn källarkallt sila och häll på rengjorda flaskor. Vill man att den ska hålla sig bättre kan man tillsätta 1/2 tsk flytande atamon per liter sur saft. 6 dl socker till varje liter avrunnen saft Receptet är från min mormor hon var född 1896…. Lycka till🍓 Annette

Annette

2022-07-20

Mixa var helt värdelöst, du måste själv pressa ut saften om du inte nöjer dig med 2 dl...Jag tror på mosa. Saften som man själv pressar ut blir grumlig.

Cecilia

2022-07-02

Ska det vara kallt vatten Tack på förhand

Birgitta

2021-07-05

Hej Birgitta! Kallt vatten blir jättebra. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2021-07-06

Testa liknande recept

Jordgubbssaft
Betyg 4.4 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsskumpa
Betyg 2.8 av 5.
63 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbs- och kanelsmoothie
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga