Grundrecept saft

Betyg 3.9 av 5.
44 personer har röstat
10
Grundrecept saft

Koka din egen saft! Det här receptet ger kalasgod saft och passar till all sorts bär. Ett utmärkt sätt att ta till vara sommarens bärskörd. Blanda gärna flera sorters bär som hallon, vinbär och jordgubbar till din alldeles egna hemkokta blandsaft.

Grundrecept saft

Ingredienser

ca 2 l
3 l  bär (t ex. hallon, vinbär, jordgubbar eller björnbär)
1 l  vatten
6 dl  strösocker
1/2 tsk  natriumbensoat

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka saft.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Aldrig gjort saft, så vet inte vad ”Skumma väl” innebär.

Björn

2024-01-17

Hej Björn! Bra fråga! Det betyder att man tar bort skummet som bildas på ytan när man kokar saften. Det tar man bort för att det kan finnas smuts i det. Om man skummar väl, alltså noga, så blir hållbarheten på saften eller sylten längre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-01-22

Är detta ett recept för koncentrerad saft?

Janni

2024-01-03

Hej Janni! Jag det är koncentrerad saft som sedan blandas när den ska drickas. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-04

Varför natriumbensoat?

Marielle

2023-06-13

Hej Marielle! Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som hindrar att saften ska jäsa. Om du fryser in saften så behöver du inte ha i natriumbensoat. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-15

Testa liknande recept

Blandbärssaft
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och rosensaft
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssaft
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake i glas
Betyg 2.8 av 5.
226 personer har röstat
Under 30 min att tillaga