Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Grundrecept saft

Koka din egen saft! Det här receptet ger kalasgod saft och passar till all sorts bär. Ett utmärkt sätt att ta till vara sommarens bärskörd. Blanda gärna flera sorters bär som hallon, vinbär och jordgubbar till din alldeles egna hemkokta blandsaft.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa bären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka bären under lock ca 10 minuter. Tryck bären med en sked mot grytans kanter så att all saft rinner ur bären.
  2. Häll upp bären i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 minuter.
  3. Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
  4. Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i natriumbensoatet och blanda ner det i saften.
  5. Häll upp den varma saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.
  6. Förvara saften kallt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 2 l
  • 3 l bär (t ex. hallon, vinbär, jordgubbar eller björnbär)
  • 1 l vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1/2 tsk natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer