Grundrecept saft
Koka din egen saft! Det här receptet ger kalasgod saft och passar till all sorts bär. Ett utmärkt sätt att ta till vara sommarens bärskörd. Blanda gärna flera sorters bär som hallon, vinbär och jordgubbar till din alldeles egna hemkokta blandsaft.
Ingredienser
ca 2 liter
3 l bär (t ex. hallon, vinbär, jordgubbar eller björnbär)
1 l vatten
6 dl strösocker
1/2 tsk natriumbensoat
Kommentarer
Aldrig gjort saft, så vet inte vad ”Skumma väl” innebär.
Björn
2024-01-17Hej Björn! Bra fråga! Det betyder att man tar bort skummet som bildas på ytan när man kokar saften. Det tar man bort för att det kan finnas smuts i det. Om man skummar väl, alltså noga, så blir hållbarheten på saften eller sylten längre. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Är detta ett recept för koncentrerad saft?
Janni
2024-01-03Hej Janni! Jag det är koncentrerad saft som sedan blandas när den ska drickas. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Varför natriumbensoat?
Marielle
2023-06-13Hej Marielle! Natriumbensoat är ett konserveringsmedel som hindrar att saften ska jäsa. Om du fryser in saften så behöver du inte ha i natriumbensoat. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-15