Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad

2
2
Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad

Den här varianten på sjömansbiff är gjord på kyckling och rymmer en symfoni av smaker och konsistenser. Kycklingfärsbiffarna ackompanjeras på tallriken av kokta rotfrukter och en fräsch sallad på spenat, ärter och morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskockor
2 morötter
500 g fast potatis
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 lagerblad
33 cl lättöl
1/2 purjolök
150 g gröna ärtor
1/2 knippa rädisor
65 g bladspenat

Kycklingfärsbiffar

1 gul lök
400 g kycklingfärs
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Lägg gärna de skalade jordärtskockorna i vatten medan du skalar resten för att undvika missfärgning. Vill du så går det att äta jordärtskockans skal, skrubba den då ordentligt innan du kokar den.

Barnknepet: Gör en puré av rotfrukterna. Lyft upp lite av de kokta rotfrukterna, mixa med lite buljong och smör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Maria

2022-08-09

Mycket gott. Vi gillar alla sorters grönsaker och rotfrukter. Jag gjorde en enkel varm sås till.

Pia

2012-02-14

Brukar gilla det mesta, men detta var tyvärr ett ganska trist recept. Biffarna var helt OK, men resten...

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 484 kCal
Fett 17.6 g
Kolhydrater 50.9 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden