Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad
Den här varianten på sjömansbiff är gjord på kyckling och rymmer en symfoni av smaker och konsistenser. Kycklingfärsbiffarna ackompanjeras på tallriken av kokta rotfrukter och en fräsch sallad på spenat, ärter och morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskockor
2 morötter
500 g fast potatis
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 lagerblad
33 cl lättöl
1/2 purjolök
150 g gröna ärtor
1/2 knippa rädisor
65 g bladspenat
Kycklingfärsbiffar
1 gul lök
400 g kycklingfärs
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
2 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2009 KJ / 484 kCal
Fett17.6 g
Kolhydrater50.9 g
Protein28 g
Kommentarer
Mycket gott. Vi gillar alla sorters grönsaker och rotfrukter. Jag gjorde en enkel varm sås till.
Maria
2022-08-09Brukar gilla det mesta, men detta var tyvärr ett ganska trist recept. Biffarna var helt OK, men resten...
Pia
2012-02-14