Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dansk sjömansbiff på kyckling med jordärtskocka och krispig rädissallad

Den här varianten på sjömansbiff är gjord på kyckling och rymmer en symfoni av smaker och konsistenser. Kycklingfärsbiffarna ackompanjeras på tallriken av kokta rotfrukter och en fräsch sallad på spenat, ärter och morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär jordärtskockor, morötter och potatis i bitar. Lägg rotfrukterna i en kastrull och häll på buljong, lagerblad och öl. Koka tills rotfukterna är mjuka. Ansa och skölj purjolöken, skär den sedan i ringar. Lägg dem i kastrullen när rotfrukterna är mjuka.
  2. Kycklingfärsbiffar: Skala och hacka löken. Blanda kycklingfärs, lök, dijonsenap, salt, peppar, potatismjöl och vispgrädde. Forma till 8 biffar (för 4 port). Stek dem i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
  3. Tina ärterna genom att lägga dem i en sil och spola dem under kranen. Skiva rädisorna tunt och blanda dem med spenat och ärterna.
  4. Servera rädissalladen till biffarna, rotfrukterna och gärna dijonsenap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Lägg gärna de skalade jordärtskockorna i vatten medan du skalar resten för att undvika missfärgning. Vill du så går det att äta jordärtskockans skal, skrubba den då ordentligt innan du kokar den.

Barnknepet: Gör en puré av rotfrukterna. Lyft upp lite av de kokta rotfrukterna, mixa med lite buljong och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 morötter
  • 500 g fast potatis
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 lagerblad
  • 33 cl lättöl
  • 1/2 purjolök
  • 150 g gröna ärter
  • 1/2 knippa rädisor
  • 65 g bladspenat
Kycklingfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 484 kCal