Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
6
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ugnsbakad rotselleri blir smakrik, mjuk och supergod. Baka halverad rotselleri i ugn och gör en varm dressing med kantareller, brynt smör, äpple, citron och valnötter. Servera rätten som en lyxig men enkel vego mellanrätt eller som huvudrätt tillsammans med kyckling eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

2   små rotselleri (à ca 600 g)
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Dressing

300 g  kantareller
1   rött äpple
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
50 g  smör
1/2 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  hackade valnötter

Till servering

2 msk  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Citronen tog över hela rätten tyvärr

Emelie

2023-10-30

Gött

Ingela

2023-09-14

Lite skeptisk var jag allt men det här var såååå gott!!!

Victoria

2022-01-19

Näringsvärde per portion

Energi1852 KJ / 441 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Jordärtskockssoppa med kallrökt lax
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med grönkål och kantareller
Betyg 4 av 5.
150 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Waldorfsallad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga