Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

11
3
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ugnsbakad rotselleri blir smakrik, mjuk och supergod. Baka halverad rotselleri i ugn och gör en varm dressing med kantareller, brynt smör, äpple, citron och valnötter. Servera rätten som en lyxig men enkel vego mellanrätt eller som huvudrätt tillsammans med kyckling eller fisk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

2
små rotselleri (à ca 600 g)
2 msk
äppelcidervinäger
1/2 dl
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Dressing

300 g
kantareller
1
rött äpple
2 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
50 g
smör
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
hackade valnötter

Till servering

2 msk
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Kaisa

2020-10-14

Den godaste vegetariska!

Johann

2020-09-06

Jag hade inga större förväntningar så jag blev mycket positivt överraskad.

Johanna

2020-09-05

Vansinnigt gott! Fin kombination med rotselleri, äpple, citron och kantareller.

Näringsvärde per portion

Energi 1852 KJ / 441 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept