Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

13
4
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ugnsbakad rotselleri blir smakrik, mjuk och supergod. Baka halverad rotselleri i ugn och gör en varm dressing med kantareller, brynt smör, äpple, citron och valnötter. Servera rätten som en lyxig men enkel vego mellanrätt eller som huvudrätt tillsammans med kyckling eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

2 små rotselleri (à ca 600 g)
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Dressing

300 g kantareller
1 rött äpple
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 g smör
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl hackade valnötter

Till servering

2 msk finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Victoria

2022-01-19

Lite skeptisk var jag allt men det här var såååå gott!!!

Kaisa

2020-10-14

Den godaste vegetariska!

Johann

2020-09-06

Jag hade inga större förväntningar så jag blev mycket positivt överraskad.

Näringsvärde per portion

Energi 1852 KJ / 441 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden