Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
4
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ugnsbakad rotselleri blir smakrik, mjuk och supergod. Baka halverad rotselleri i ugn och gör en varm dressing med kantareller, brynt smör, äpple, citron och valnötter. Servera rätten som en lyxig men enkel vego mellanrätt eller som huvudrätt tillsammans med kyckling eller fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Rotselleri

2   små rotselleri (à ca 600 g)
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  olivolja
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Dressing

300 g  kantareller
1   rött äpple
2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
50 g  smör
1/2 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  hackade valnötter

Till servering

2 msk  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Lite skeptisk var jag allt men det här var såååå gott!!!

Victoria

2022-01-19

Den godaste vegetariska!

Kaisa

2020-10-14

Jag hade inga större förväntningar så jag blev mycket positivt överraskad.

Johann

2020-09-06

Näringsvärde per portion

Energi1852 KJ / 441 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Bakad potatis med färskost och stekta kantareller
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pappardelle med grönkål och kantareller
Betyg 3.9 av 5.
139 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade kantareller med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjort med sörmländska tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga