Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

Risotto tillsammans med jordärtskocka - varför har man inte tänkt på det tidigare? Tillsammans med svamp och broccoli får rätten det där lilla extra. Servera med rucola, och kanske lite riven parmesan på toppen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

Ingredienser

4 portioner
9 dl grönsaks- eller kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
300 g jordärtskocka
1 gul lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl arborioris
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kruka timjan
300 g ostronskivling
250 g broccoli
2 msk smör
salt
peppar
1 dl riven parmesan
65 g rucola

Gör så här

00:02:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Varför kycklingbuljong i en vegorätt? Funkar inte grönsaksbuljong lika bra?

    Johanna

  • Jättegott och fräscht

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi2158 KJ / 516 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svampgryta med jordärtskockor
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsrisotto med ostronskivling
    Betyg 3.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad