Jordärtskocksoppa med curry och mandel
Jordärtskocka, curry och mandel är kanske inte den vanligaste kombinationen i en soppa men det är så gott! Denna lena gyllengula soppa piggar upp både vardag och fest och mandeln ger ett härligt crunch på toppen.
Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 tsk curry
2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
1/2 dl rostade mandelspån
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2245 KJ / 536 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod!
Ulla
2023-10-08