Jordärtskocksoppa med curry och mandel

3
0
Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Jordärtskocka, curry och mandel är kanske inte den vanligaste kombinationen i en soppa men det är så gott! Denna lena gyllengula soppa piggar upp både vardag och fest och mandeln ger ett härligt crunch på toppen.

Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 tsk curry
2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

1/2 dl rostade mandelspån
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2245 KJ / 536 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 24 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden