Jordärtskocksoppa med curry och mandel

2
0 Klimatsmart
Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Jordärtskocka, curry och mandel är kanske inte den vanligaste kombinationen i en soppa men det är så gott! Denna lena gyllengula soppa piggar upp både vardag och fest och mandeln ger ett härligt crunch på toppen.

Skriv ut
Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Ingredienser

4 portioner
500 g
jordärtskockor
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
2 tsk
curry
2 dl
torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
8 dl
vatten
2
hönsbuljongtärningar
3 dl
grädde
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Till servering

1/2 dl
rostade mandelspån
-
koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2245 KJ / 536 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 24 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept