Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Låt koka upp.
  4. Chiliräkor: Snitta ev räkorna så att de kan vikas ut. Fräs dem hastigt i lite olja. Vänd ner sweet chilisås och gräslök.
  5. Fördela soppa i skålar och toppa med räkor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rärtten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green.

Tips

Planera menyn
Soppan kan lagas en dag i förväg. Förbered räkorna, men stek dem strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
Chiliräkor
  • 300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
  • olja till stekning
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?