Jordärtskockssoppa med chiliräkor

27
7
Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Ingredienser

6 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar

Chiliräkor

300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
olja till stekning
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rärtten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green.

Gör så här

Tips

Planera menyn
Soppan kan lagas en dag i förväg. Förbered räkorna, men stek dem strax före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Rainer

2020-11-05

Helt underbart!!! Alskas av hela familjen. Istället för de små räkorna brukar jag ta Black Tiger eller Vannamej räkor...

Helena

2018-03-02

Jag tycker att den är riktigt god som den är. Det är ingen tjock soppa.

Mats

2015-01-17

Fortfarande alldeles för mycket vatten!!!