Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Ingredienser
6 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Chiliräkor
300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
olja till stekning
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt underbart!!! Alskas av hela familjen. Istället för de små räkorna brukar jag ta Black Tiger eller Vannamej räkor...
Rainer
2020-11-05Jag tycker att den är riktigt god som den är. Det är ingen tjock soppa.
Helena
2018-03-02Fortfarande alldeles för mycket vatten!!!
Mats
2015-01-17