Jordärtskockssoppa med chiliräkor

Servera en spännande och mycket aromatisk soppa till förrätt på nyår. Jordärtskockssoppa med chiliräkor överraskar dina gäster med smaker utöver det vanliga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Ingredienser
6 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Chiliräkor
300 g stora, skalade räkor (300 g motsvarar ca 60 st)
olja till stekning
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rärtten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen och byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green.
Gör så här
Tips
Planera menyn
Soppan kan lagas en dag i förväg. Förbered räkorna, men stek dem strax före servering.
Soppan kan lagas en dag i förväg. Förbered räkorna, men stek dem strax före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt underbart!!! Alskas av hela familjen. Istället för de små räkorna brukar jag ta Black Tiger eller Vannamej räkor...
Rainer
2020-11-05Jag tycker att den är riktigt god som den är. Det är ingen tjock soppa.
Helena
2018-03-02Fortfarande alldeles för mycket vatten!!!
Mats
2015-01-17