Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa är en överraskande god och smakrik soppa. Med lök, hönsbuljong, vin, kycklingfiléer och grädde får soppan en mustig och fulländad smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Häll på vatten och vin.
  2. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter. 
  3. Tillsätt grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Låt koka upp.
  4. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Toppa soppan med härliga bitar av nystekt kycklingfilé. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?