Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Jordärtskocka, curry och mandel är kanske inte den vanligaste kombinationen i en soppa men det är så gott! Denna lena gyllengula soppa piggar upp både vardag och fest och mandeln ger ett härligt crunch på toppen.

Jordärtskocksoppa med curry och mandel

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 tsk curry
2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

1/2 dl rostade mandelspån
koriander

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod!

    Ulla

Näringsvärde per portion

Energi2245 KJ / 536 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Jordärtskockssoppa
    Betyg 2.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockssoppa med parmachips
    Betyg 4.5 av 5.839 personer har röstat
    Receptet har 119 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockssoppa med chiliräkor
    Betyg 4.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad