Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

32
3
Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

Makalöst mustig soppa fylld med underbara aromer från bland annat potatis, jordärtskocka, selleri och timjan. Du serverar soppan med knaperstekt bacon och nybakat bröd för ett strålande resultat.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g
potatis
500 g
jordärtskockor
2
purjolökar
2
selleristjälkar
2 msk
smör
3
hönsbuljongtärningar
1 1/2 l
vatten
1
lagerblad
1/2 tsk
timjan
1 - 1 1/4
paket bacon (à 140 g)
1 dl
crème fraiche
2 dl
hackad persilja
4/5 tsk
salt och peppar
2 krm
peppar

För alla

Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt crème fraiche och smör mot laktosfritt alternativ. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, tex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och ersätt smör med mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Annika

11/9/2020

Gjorde exakt som receptet. Gott och lätt att göra. Smaka inte så mycket.

Irene

9/10/2020

Mycket god 👍👍

Martin

7/29/2020

Jättegod soppa! Vi hade lite svårt att hitta jordärtskocka i butik så vi körde med kronärtskocka istället, och det funkade jättebra!

Redaktionen ICAse

7/29/2020

Hej Martin! Kul att det smakade även med kronärtskockan istället. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept