Potatis- och jordärtskockssoppa med bacon

Makalöst mustig soppa fylld med underbara aromer från bland annat potatis, jordärtskocka, selleri och timjan. Du serverar soppan med knaperstekt bacon och nybakat bröd för ett strålande resultat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
500 g jordärtskockor
2 purjolökar
2 selleristjälkar
2 msk smör
3 hönsbuljongtärningar
1 1/2 l vatten
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 - 1 1/4 paket bacon (à 140 g)
1 dl crème fraiche
2 dl hackad persilja
4/5 tsk salt och peppar
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, om lämpligt bröd bjuds. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt crème fraiche och smör mot laktosfritt alternativ. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, tex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och ersätt smör med mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde precis som det stof. Men hade 5 tärningar. Super gott
Anders
2022-01-27Gjorde exakt som receptet. Gott och lätt att göra. Smaka inte så mycket.
Annika
2020-11-09Mycket god 👍👍
Irene
2020-09-10