Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter
Finns det något godare än krispigt stekt strömming? Här vänds strömmingsfiléerna i gräddfil och senap innan de paneras i rågmjöl. Knapriga rotisar och en len puré på jordärtskocka matchar strömmingen perfekt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
4 portioner
Jordärtskockspuré
1 kg jordärtskockor
färskpressad juice från 1/2 citron
5 dl mellanmjölk (1,5 %)
3 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Krispiga rotfrukter
2 morötter
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g)
färskpressad juice från 1/2 citron
2 msk finhackad dill
1 msk finriven pepparrot
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Strömming
16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g)
1 1/2 dl gräddfil
3 msk grov skånsk senap
2 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer