Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Finns det något godare än krispigt stekt strömming? Här vänds strömmingsfiléerna i gräddfil och senap innan de paneras i rågmjöl. Knapriga rotisar och en len puré på jordärtskocka matchar strömmingen perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

1 kg jordärtskockor
färskpressad juice från 1/2 citron
5 dl mellanmjölk (1,5 %)
3 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Krispiga rotfrukter

2 morötter
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g)
färskpressad juice från 1/2 citron
2 msk finhackad dill
1 msk finriven pepparrot
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Strömming

16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g)
1 1/2 dl gräddfil
3 msk grov skånsk senap
2 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga