Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

1
0
Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Finns det något godare än krispigt stekt strömming? Här vänds strömmingsfiléerna i gräddfil och senap innan de paneras i rågmjöl. Knapriga rotisar och en len puré på jordärtskocka matchar strömmingen perfekt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Jordärtskockspuré

1 kg jordärtskockor
färskpressad juice från 1/2 citron
5 dl mellanmjölk (1,5 %)
3 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Krispiga rotfrukter

2 morötter
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g)
färskpressad juice från 1/2 citron
2 msk finhackad dill
1 msk finriven pepparrot
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Strömming

16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g)
1 1/2 dl gräddfil
3 msk grov skånsk senap
2 dl grovt rågmjöl
smör till stekning
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: panera fisken med t ex glutenfritt ströbröd i stället för rågmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och gräddfil. Stek i laktosfritt smör eller använd olja.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Stek i mjölkfritt matfett eller använd olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer