Jerkkyckling med majssalsa och bönris
Jerk chicken är jamaicansk streetfood när den är som hetast. Denna populära kycklingrätt kan lagas på många vis, men serveras alltid med bönris. Att få till den perfekta kryddblandningen kan vara knepigt så en färdig kryddblandning gör jobbet enklare. Lägg istället krutet på en god salsa med tomat och majs som svalkar till den kryddiga kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
Majssalsa
340 g majs
3 tomater
1 vitlöksklyfta
1 kruka gräslök
1 kruka koriander
1 huvudsallad
1 msk inlagd jalapeño
3 msk olivolja
1 tsk strösocker
Bönris
3 port långkorningt ris
380 g kokta svarta bönor
Jerkkyckling
ca 500 g kycklinglårfilé
1 påse jamaican jerkkrydda (à 25 g)
2 msk olja
Till servering
tortillabröd coconut & pepper
limeklyftor
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslagen.
Energi3029 KJ / 724 kCal
Fett35 g
Salt1.97 g
Kolhydrater60 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer