Jerkkyckling med majssalsa och bönris

1
0
Jerkkyckling med majssalsa och bönris

Jerk chicken är jamaicansk streetfood när den är som hetast. Denna populära kycklingrätt kan lagas på många vis, men serveras alltid med bönris. Att få till den perfekta kryddblandningen kan vara knepigt så en färdig kryddblandning gör jobbet enklare. Lägg istället krutet på en god salsa med tomat och majs som svalkar till den kryddiga kycklingen.

Skriv ut
Jerkkyckling med majssalsa och bönris

Ingredienser

4 portioner

Majssalsa

340 g
majs
3
tomater
1
vitlöksklyfta
1
kruka gräslök
1
kruka koriander
1
huvudsallad
1 msk
inlagd jalapeño
3 msk
olivolja
1 tsk
strösocker

Bönris

3
port långkorningt ris
380 g
kokta svarta bönor

Jerkkyckling

ca 500 g
kycklinglårfilé
1
påse jamaican jerkkrydda (à 25 g)
2 msk
olja

Till servering

tortillabröd coconut & pepper
limeklyftor
koriander

För alla

Läs noga innehållet på jerkkryddan.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslagen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3029 KJ / 724 kCal
Fett 35 g
Salt 1.97 g
Kolhydrater 60 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept