Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Med jerkmarinad och molesås för du dina kycklingklubbor mot himmelska smakhöjder. Den kraftfulla jamaicanska jerkmarinaden använder du sedan som bas i molesåsen innan du serverar kycklingklubborna med sås och lite ris.

Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Ingredienser

4 portioner
1 kg kycklingklubbor
1 msk chilisås
1/2 msk kakao
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt

Jerkmarinad

2 - 3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 msk malen kryddpeppar
1/2 msk timjan
1 tsk kajennpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salvia
1/2 tsk malen muskot
1/2 tsk kanel
2 tsk muscovadoråsocker eller brun farin
2 msk japansk soja
1 dl vitvinsvinäger
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk oliv- eller rapsolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jerk-marinad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Christers citronkyckling
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling jerk style
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga