Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Med jerkmarinad och molesås för du dina kycklingklubbor mot himmelska smakhöjder. Den kraftfulla jamaicanska jerkmarinaden använder du sedan som bas i molesåsen innan du serverar kycklingklubborna med sås och lite ris.

Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Ingredienser

4 portioner
1 kg  kycklingklubbor
1 msk  chilisås
1/2 msk  kakao
2 tsk  majsstärkelse (Maizena)
salt

Jerkmarinad

2 - 3   vitlöksklyftor
1/2   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 msk  malen kryddpeppar
1/2 msk  timjan
1 tsk  kajennpeppar
1 tsk  grovmalen svartpeppar
1 tsk  salvia
1/2 tsk  malen muskot
1/2 tsk  kanel
2 tsk  muscovadoråsocker eller brun farin
2 msk  japansk soja
1 dl  vitvinsvinäger
1 dl  färskpressad apelsinjuice
2 msk  oliv- eller rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Jamaican-rub
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerk-marinad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Christers citronkyckling
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling jerk style
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga