Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås
![Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_24499/cf_259/jerkmarinerade_kycklingklubbor_med_molesas.jpg)
Med jerkmarinad och molesås för du dina kycklingklubbor mot himmelska smakhöjder. Den kraftfulla jamaicanska jerkmarinaden använder du sedan som bas i molesåsen innan du serverar kycklingklubborna med sås och lite ris.
![Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_24499/cf_259/jerkmarinerade_kycklingklubbor_med_molesas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklingklubbor
1 msk chilisås
1/2 msk kakao
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
Jerkmarinad
2 - 3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 msk malen kryddpeppar
1/2 msk timjan
1 tsk kajennpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salvia
1/2 tsk malen muskot
1/2 tsk kanel
2 tsk muscovadoråsocker eller brun farin
2 msk japansk soja
1 dl vitvinsvinäger
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk oliv- eller rapsolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer