Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås

Med jerkmarinad och molesås för du dina kycklingklubbor mot himmelska smakhöjder. Den kraftfulla jamaicanska jerkmarinaden använder du sedan som bas i molesåsen innan du serverar kycklingklubborna med sås och lite ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med övriga ingredienser till marinaden i en bunke. Rör tills sockret löst sig.
  2. Skär några snitt i varje kycklingklubba. Lägg dem i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och knyt ihop. Massera in marinaden i kycklingen. Låt marinera 1 dygn i kylen om klubborna är färska. Om du utgår från frysta kycklingklubbor går det bra att låta dem tina ner i marinaden i kylskåp 2 dygn före tillagning.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Spara marinaden för att göra sås. Ställ in kycklingen i ugnen ca 45 minuter.
    Fortsätt med såsen under tiden. Koka upp marinaden. Tillsätt chilisås och kakao utrört i lite vatten. Red av med majsstärkelse. Sjud 2 minuter. Smaka av med salt.
  5. Servera kycklingen med molesåsen och gärna Calypsoris samt Tomat- och papayasalsa med koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingklubbor
  • 1 msk chilisås
  • 1/2 msk kakao
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • salt
Jerkmarinad
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 msk malen kryddpeppar
  • 1/2 msk timjan
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salvia
  • 1/2 tsk malen muskot
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 tsk muscovadoråsocker eller brun farin
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer