Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Jerkmarinerad kycklingfilé

(28)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl jerkkrydda
  • smör eller margarin (att steka i)
  • 2 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl jasminris
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl hackade blandade örter
Jerkkrydda
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl krossad ananas
  • 2 tsk habanerosås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk salvia
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinera kycklingköttet en stund i jerkblandning. Ta upp kycklingköttet och torka av det lätt. Stek i en gryta. Häll på marinaden och låt koka in. Häll på buljong och vinäger. Låt småkoka i 10-15 minuter.
  2. Koka under tiden riset enligt anvisning på paketet. Hacka tomaterna, finhacka löken. Rör ner det i riset tillsammans med örterna.
  3. Ta upp kycklingen. Låt vila i ca 5 minuter. Koka ihop buljongen. Häll över buljong och gärna lite extra jerkblandning vid serveringen.
  4. Jerkkrydda: Finhacka löken och mixa allt till en slät konsistens och förvara i kylskåp. Håller sig i ca 1 vecka.

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.