Jerkmarinerad kycklingfilé

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Jerkmarinerad kycklingfilé

Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Jerkmarinerad kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfilé
1 dl jerkkrydda
smör eller margarin (att steka i)
2 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
2 dl jasminris
1 schalottenlök
1 dl hackade blandade örter

Jerkkrydda

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl krossad ananas
2 tsk habanerosås
2 msk farinsocker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
2 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ananas med kokostäcke
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ananas med mynta och kokos
Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Virgin Piña Colada
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling jerk style
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Exotisk fruktsallad med söt limekräm
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga