Jerkmarinerad kycklingfilé

8
0
Jerkmarinerad kycklingfilé

Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Jerkmarinerad kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfilé
1 dl jerkkrydda
smör eller margarin (att steka i)
2 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
2 dl jasminris
1 schalottenlök
1 dl hackade blandade örter

Jerkkrydda

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl krossad ananas
2 tsk habanerosås
2 msk farinsocker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
2 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt

Gör så här

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer