Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Jerkmarinerad kycklingfilé

Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinera kycklingköttet en stund i jerkblandning. Ta upp kycklingköttet och torka av det lätt. Stek i en gryta. Häll på marinaden och låt koka in. Häll på buljong och vinäger. Låt småkoka i 10-15 minuter.
  2. Koka under tiden riset enligt anvisning på paketet. Hacka tomaterna, finhacka löken. Rör ner det i riset tillsammans med örterna.
  3. Ta upp kycklingen. Låt vila i ca 5 minuter. Koka ihop buljongen. Häll över buljong och gärna lite extra jerkblandning vid serveringen.
  4. Jerkkrydda: Finhacka löken och mixa allt till en slät konsistens och förvara i kylskåp. Håller sig i ca 1 vecka.

Tips

Jerk är en speciell kryddblandning (blöt) som är typisk för länderna i Karibien. Jerk används i både kött- och kycklingrätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfilé
  • 1 dl jerkkrydda
  • smör eller margarin (att steka i)
  • 2 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl jasminris
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl hackade blandade örter
Jerkkrydda
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl krossad ananas
  • 2 tsk habanerosås
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk salvia
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?