Jerkmarinerad kycklingfilé
Ljuvlig kycklingfilé som marinerats i jerkkrydda med bland annat habanerosås, farinsocker, timjan och ananas. Låt filéerna koka i marinaden för att vara säker på förtjusande smaker. Servera gärna med extra kryddblandning på sidan om!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfilé
1 dl jerkkrydda
smör eller margarin (att steka i)
2 dl kycklingbuljong (fond + vatten)
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
2 dl jasminris
1 schalottenlök
1 dl hackade blandade örter
Jerkkrydda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl krossad ananas
2 tsk habanerosås
2 msk farinsocker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
2 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer