Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
5
Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   zucchini
2   röda paprikor
2 tsk  olivolja
salt och peppar
1 1/2 dl  matyoghurt (10%)

Järpar

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  blandfärs
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 tsk  sambal oelek
1 msk  smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

God och enkel middag att laga till, sonen älskade denna maträtt

Sara

2022-10-03

Nja.. cevapcici ska ju smaka lite men dessa var alldeles för milda i smak förutom vitlökssmak. Det är roligare att smaksätta yoghurten med något mer, tex paprikakrydda eller gräslök.

Karin

2015-05-14

Då jag inte hade sambal hemma så hade jag i citron och persilja. Jättegott

Åsa

2012-03-09

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 641 kCal
Fett28 g
Kolhydrater59.6 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Cevapcici med paprikarelish
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het biff med bambuskott sambal oelek
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga färskorvar i baguette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchikål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuröra
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga