Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatis, zucchini och paprika i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på den förvärmda plåten och rosta i ugnen 20-25 minuter. Tillsätt zucchini och paprika när ca 10 minuter återstår av tiden.
  3. Järpar: Skala och riv lök och vitlök. Blanda löken med färsen och krydda med salt, peppar och sambal.
  4. Forma till järpar och stek dem i matfettet i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Låt dem eftersteka i ugnen ca 5 minuter.
  5. Smaksätt matyoghurt med salt och peppar.
  6. Servera cevapcici med den rostade potatisen och grönsakerna, yoghurt och gärna en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10%)
Järpar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2677 kJ / 641 kCal