Cevapcici med rostad potatis och zucchini

28
5
Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
2 tsk olivolja
salt och peppar
1 1/2 dl matyoghurt (10%)

Järpar

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Sara

2022-10-03

God och enkel middag att laga till, sonen älskade denna maträtt

Karin

2015-05-14

Nja.. cevapcici ska ju smaka lite men dessa var alldeles för milda i smak förutom vitlökssmak. Det är roligare att smaksätta yoghurten med något mer, tex paprikakrydda eller gräslök.

Åsa

2012-03-09

Då jag inte hade sambal hemma så hade jag i citron och persilja. Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 641 kCal
Fett 28 g
Kolhydrater 59.6 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden