Cevapcici med rostad potatis och zucchini
Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
2 tsk olivolja
salt
peppar
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
Järpar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 641 kCal
Fett28 g
Kolhydrater59.6 g
Protein32 g
Kommentarer
God och enkel middag att laga till, sonen älskade denna maträtt
Sara
2022-10-03Nja.. cevapcici ska ju smaka lite men dessa var alldeles för milda i smak förutom vitlökssmak. Det är roligare att smaksätta yoghurten med något mer, tex paprikakrydda eller gräslök.
Karin
2015-05-14Då jag inte hade sambal hemma så hade jag i citron och persilja. Jättegott
Åsa
2012-03-09