Järpar med gurka och rotfruktsmos
Inspirationen är klassisk husmanskost, resultatet bedårande gott! Utöver potatis finner vi rotselleri och morötter i detta krämiga rotmos. Gurkan läggs in snabbt och kryddas med persilja. Tillsammans med stekta järpar blir resultatet en kanonmiddag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
Gurka
1 gurka
1 msk ättiksprit
1 msk strösocker
1 msk vatten
1/2 kruka persilja
Rotfruktsmos
ca 500 g rotselleri
450 g potatis
2 morötter
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g blandfärs
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2279 KJ / 545 kCal
Fett26.7 g
Kolhydrater40.8 g
Protein31.5 g
Kommentarer
Håller med tidigare kommentar! Kryddade lite mer på järparna och tog mindre rotselleri. Morötterna blev lite hårda och svåra att mosa så nästa gång ska jag skära dem i mindre bitar. Tog även rårörda lingon till. Helt okey rätt.
Annika
2020-09-01Okej. Lite småtråkigt. Järparna okej. Morötter i potatismoset en okej variant för oss som inte gillar rotmos. Rotselleri smakar väldigt mycket. Jag tog hälften av mängden när jag gjorde och det var fullt tillräckligt. Mer potatis och mindre rotselleri är mitt råd till folket. :)
Susanne
2013-11-22