Järpar med ljummen portabellosallad

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Järpar med ljummen portabellosallad

Järpar med ljummen portabellosallad är ett riktigt toppenrecept där köttiga järpar av kalvfärs serveras med delikat portabellosallad av ruccola, körbärstomater, olja, vinäger, persilja och portabellosvamp. Avnjut med nykokt potatis och gräddfil för en komplett festmåltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013

Järpar med ljummen portabellosallad

Ingredienser

4 portioner
900 g färskpotatis

Järpar

2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
2 ägg
ca 420 g kalvfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk olja

Portabellosallad

ca 200 g portabellosvamp
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
salt
peppar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl gräddfil

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2302 KJ / 551 kCal
Fett28.4 g
Kolhydrater44.6 g
Protein35 g

Testa liknande recept

  • Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvfärsjärpar med persiljesås
    Betyg 3.4 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varm vego-fralla
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad