Järpar med gräddig löksås

Saftiga järpar serveras här med en gräddig löksås. Järparna steker du först tills de får en fin färg innan de tillagas klart i ugnen. Den gräddiga såsen gifter sig fint med järparna och får sin smak från rödlök, soja och grädde. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad på hjärtsallad och gurka. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2018

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Järpar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1 rödlök
1 tsk smör eller olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
Till servering
1 hjärtsallad
1 gurka
Gör så här
00:12:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 620 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
10 stTog ett litet ägg (betoning på litet) det tror jag var bra, de höll formen. Visste dock inte storlek, hade uppskattat få veta hur många det blir redan i receptet, alternativt gram/st. Jag fick 12, tror det blev lagom. Jättegoda!
Maud
Gjorde på älgfärs och hackad persilja, blev väldigt goda och höll ihop bra!
Sten-urban
Jag rullat först till järpar gör sen en skåra med fingret och trycker in en bit fetaost och rullar ihop. Då håller dom bra ihop
Britt-marie