Järpar i krämig beasås och vaxbönor

2
1
Järpar i krämig beasås och vaxbönor

Här får du din bea på ett lite annat vis, och minst lika god som den vanliga! Järparna blir extra saftiga när de får tillagas i såsen. Servera tillsammans med kokt potatis och vaxbönor. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Järpar i krämig beasås och vaxbönor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1/2 msk
senap
500 g
fläskfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 msk
olja
2 dl
crème fraiche bearnaise
1 dl
matlagningsgrädde
1/2
påse frysta vaxbönor (à 500 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Pia

2/15/2021

Jag använde två påsar Blå band kryddig bearnaisesås o tre dl vatten, inget smör, då jag inte hade cf. Lite kycklingfond, sköljde ur pannan med en dl vatten, blev en riktigt välsmakande rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 3093 KJ / 741 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept