Järpar i krämig beasås och vaxbönor
Här får du din bea på ett lite annat vis, och minst lika god som den vanliga! Järparna blir extra saftiga när de får tillagas i såsen. Servera tillsammans med kokt potatis och vaxbönor. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 msk senap
500 g fläskfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 msk olja
2 dl crème fraiche bearnaise
1 dl matlagningsgrädde
1/2 påse frysta vaxbönor (à 500 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3093 KJ / 741 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Synd bara att Icas crème fraiche bearnaise inte längre finns att köpa :-(
Jenny
2021-03-21Hej Jenny! Den finns att köpa men kan det vara så att den inte fanns på din ICA? Prata gärna med personalen på din ICA och fråga om de kan ta in den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-22Supergod :D hade vanlig crème fraîche ist för det i receptet och kryddade med lite dragon och köttfond istället
Nina
2021-03-11Supergod!
Marielle
2021-02-25