Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp

Japchae är en koreansk nudelrätt på glasnudlar gjorda av sötpotatis. Här lagas den med tofu, svamp och bladspenat och smaksätts med soja, sesamolja och gochujang – perfekt för en snabb vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 förp fast tofu (à 400 g)
3 msk rapsolja
3 msk japansk soja
2 msk gochujang eller sambal oelek
2 msk sesamolja
3 msk strösocker
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 gula lökar
300 g svamp (t ex ostronskivling eller shiitakesvamp)
200 g färsk bladspenat
250 g glasnudlar (gärna sötpotatisnudlar)
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:04:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på glasnudlar.
Energi2430 KJ / 581 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater80 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott. 2 lökar räcker gott och väl!
Tobias
2025-01-03Kcal per portion?
Josefin
2025-01-02Hej Josefin! Nu har vi uppdaterat näringsvärdet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-01-03Jättegod rätt! Gjorde som tipset i kommentarerna och tillagade tofun i ugnen, blev superbra. Använde bara 2 gula lökar och tog strimlad rödkål istället för spenat. Tog ostronskivling.
Linn
2024-11-21