Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp

Japchae är en koreansk nudelrätt på glasnudlar gjorda av sötpotatis. Här lagas den med tofu, svamp och bladspenat och smaksätts med soja, sesamolja och gochujang – perfekt för en snabb vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 förp fast tofu (à 400 g)
3 msk rapsolja
3 msk japansk soja
2 msk gochujang chilipasta eller sambal oelek
2 msk sesamolja
3 msk strösocker
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
4 gula lökar
300 g svamp (t ex ostronskivling eller shiitakesvamp)
200 g färsk bladspenat
250 g glasnudlar (gärna sötpotatisnudlar)
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på glasnudlar.
Energi2430 KJ / 581 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater80 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
17 stBalansen mellan nudlar och övriga ingredienser kunde vara bättre, blir mycket nudlar. Skulle kunna tillsatt broccoli eller riven morot. Tog bara 2 lökar och kändes absolut tillräckligt, skulle eventuellt byta en viss del till salladslök istället. Vi tyckte det var något smakfattigt överlag. Tillagningstiden var mycket längre än angivet.
Lina
Ni kan inte heller ha gochujang och sambal oelek som likvärdiga alternativ. Väldigt stor skillnad.
Erik
Bra potential, men sjukt dåligt skrivet recept. T.ex mitt i ska man ställa sig och skala och hacka 4 gula lökar, istället för stt vara en del av preppen i början? Och 4?? Jag tog bara 3 och blev väldigt lökig ändå. Tog förresten över 1h, inte under 30 min!!
Erik
Enkelt och gott. 2 lökar räcker gott och väl!
Tobias
Kcal per portion?
Josefin
Hej Josefin! Nu har vi uppdaterat näringsvärdet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegod rätt! Gjorde som tipset i kommentarerna och tillagade tofun i ugnen, blev superbra. Använde bara 2 gula lökar och tog strimlad rödkål istället för spenat. Tog ostronskivling.
Linn
Jättegott! Jag smulade tofun i stora bitar och körde i ugn till krispig yta i stället för att steka, blandade sen med såsen. Enklare och krispigare😊
Sara
Åsa: Kolla efter sötpotatisnudlar från Risberg, en del butiker har dem. https://handla.ica.se/produkt/2074562
Johanna
Jättegot!
Raquel
Tofun blev supergod! Lite starkt, men god smak. Behövde steka löken lite längre, tror jag tar lite mindre lök nästa gång. Tog pak choi istället för spenat för lite krisp
Olivia