Jalapeño- och ostkorv med krämig majs
Idag serveras smarrig korv smaksatt med jalapeño och cheddar. Innan den steks, kokas potatis och en krämig röra med majs i spetsen rörs ihop i en kastrull. Servera med tomater och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 purjolök (à ca 150 g)
1 tsk olja
150 g majskorn
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
1 förp korv (jalapeño- och cheddar à 240 g)
1/2 förp babyplommontomater (à 250 g)
1/2 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3129 KJ / 747 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer