Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majssoppa med chilisting

Sugen på en het måltid? Då är denna majssoppa med härligt chilisting perfekt för dig! Sväng snabbt ihop den krämiga, mixade soppan och låt den bli varm innan du dukar fram den med lättstekt, kryddig korv.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Fräs löken och chili i olja. Tillsätt spiskummin och gurkmeja.
  2. Häll av majsen, blanda ner den i fräset och rör om. Tillsätt vatten och fond. Koka upp soppan och sjud i ca 10 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, limejuice och salt. Låt soppan bli varm.
  4. Skär korven i skivor och stek 5 minuter. Servera soppan med korven.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 burkar majs (à 340 g)
  • 1 liter vatten
  • 3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • färskpressad juice av 1/2 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 3 kryddiga korvar (t ex kabanoss)
Lägg till i inköpslistan