Enchiladas med rostad majsyoghurt
Enchiladas kan komma med olika typer av fyllning, men här har vi valt en klassisk variant; färs, kidneybönor, passerade tomater och passande kryddor. De täcks med tomatsås och ost och serveras med en majsyoghurt med en hint av sambal oelek.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020
Ingredienser
4 portioner
Majsyoghurt
150 g majskorn
1 msk olja
2 dl matyoghurt
1/2 tsk sambal oelek
salt
Enchiladas
380 g kokta kidneybönor
1 gul lök
500 g blandfärs
1 msk olja
1 förp enchilada kryddmix medium (à 28 g)
500 g passerade tomater
8 tortillabröd medium (gärna fiber)
1/2 förp riven prästost (à 150 g)
1/2 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3391 KJ / 810 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein45 g
Kommentarer
Supergott!! Majsyoghurten var en hit som lär passa bra till grillat också.
Kerstin
2021-04-21Väldigt gott, kommer att göra detta flera gånger.
Jenny
2021-03-04Mycket gott!
Elin
2020-12-23