Enchiladas med rostad majsyoghurt

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
3
Enchiladas med rostad majsyoghurt

Enchiladas kan komma med olika typer av fyllning, men här har vi valt en klassisk variant; färs, kidneybönor, passerade tomater och passande kryddor. De täcks med tomatsås och ost och serveras med en majsyoghurt med en hint av sambal oelek.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Enchiladas med rostad majsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Majsyoghurt

150 g majskorn
1 msk olja
2 dl matyoghurt
1/2 tsk sambal oelek
salt

Enchiladas

380 g kokta kidneybönor
1 gul lök
500 g blandfärs
1 msk olja
1 förp enchilada kryddmix medium (à 28 g)
500 g passerade tomater
8 tortillabröd medium (gärna fiber)
1/2 förp riven prästost (à 150 g)
1/2 förp krispsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!! Majsyoghurten var en hit som lär passa bra till grillat också.

Kerstin

2021-04-21

Väldigt gott, kommer att göra detta flera gånger.

Jenny

2021-03-04

Mycket gott!

Elin

2020-12-23

Näringsvärde per portion

Energi3391 KJ / 810 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Enchiladas med avokadosalsa
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas à la Mexiko
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nachos med bönröra och mangosalsa
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bön- och majsburgare med avokadokräm
Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spansk böncrème
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med kidneybönor, selleri och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga