Enchiladas med rostad majsyoghurt

9
3
Enchiladas med rostad majsyoghurt

Enchiladas kan komma med olika typer av fyllning, men här har vi valt en klassisk variant; färs, kidneybönor, passerade tomater och passande kryddor. De täcks med tomatsås och ost och serveras med en majsyoghurt med en hint av sambal oelek.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Enchiladas med rostad majsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Majsyoghurt

150 g
majskorn
1 msk
olja
2 dl
matyoghurt
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt

Enchiladas

380 g
kokta kidneybönor
1
gul lök
500 g
blandfärs
1 msk
olja
1
förp enchilada kryddmix medium (à 28 g)
500 g
passerade tomater
8
tortillabröd medium (gärna fiber)
1/2
förp riven prästost (à 150 g)
1/2
förp krispsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Kerstin

2021-04-21

Supergott!! Majsyoghurten var en hit som lär passa bra till grillat också.

Jenny

2021-03-04

Väldigt gott, kommer att göra detta flera gånger.

Elin

2020-12-23

Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3391 KJ / 810 kCal
Fett 39 g
Salt 4 g
Kolhydrater 64 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept