Solrospesto

34
2
Solrospesto

Snabbt och enkelt gör du denna solrospesto att bjuda på. Det enda du behöver göra är att mixa ihop dina ingredienser till en smakrik och aromatisk röra. Servera gärna till italiensk pastagratäng med ricotta och spenat.

Solrospesto

Ingredienser

4 portioner
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl riven ost
2 - 3 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Matilda

2021-08-21

Den blir bra om man adderar ngn matsked syra (jag använde vitvinsvinäger) & mycket mer olja (!). 2-3 msk olja räcker ingenstans; mer gremolata än pesto. Jag hade i åtm 1 dl olja för rätt konsistens.

Helen

2018-09-05

Den blev toppengod!