Solrospesto
Snabbt och enkelt gör du denna solrospesto att bjuda på. Det enda du behöver göra är att mixa ihop dina ingredienser till en smakrik och aromatisk röra. Servera gärna till italiensk pastagratäng med ricotta och spenat.
Ingredienser
4 portioner
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl riven ost
2 - 3 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tillsatte 6 msk olivolja annars hade det ju varit för torrt....
Ann
2024-11-25Hade i chiliflakes & mycket mer olja
Helen
2024-04-16Den blir bra om man adderar ngn matsked syra (jag använde vitvinsvinäger) & mycket mer olja (!). 2-3 msk olja räcker ingenstans; mer gremolata än pesto. Jag hade i åtm 1 dl olja för rätt konsistens.
Matilda
2021-08-21