Italiensk pastagratäng med ricotta och spenat

Du får en fläkt av Italien med denna italienska pastagratäng med ricotta och spenat. Gratinera röran av god bacon och spenat i tomatsås, smakliga fyllda pastakuddar och mosad, len mjukost. Servera till den fräscha salladen och en klick solrospesto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Ingredienser
4 portioner
2 paket skinkfylld färsk pasta (à 250 g)
1/2 ask ricottaost (à 250 g)
1 1/2 dl riven ost
Tomatsås
2 vitlöksklyftor
1/2 paket bacon (à 140 g)
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten
250 g fryst, tinad bladspenat
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sallad och dressing
1/2 isbergssallad
2 kvisttomater
1 kruka basilika
3/4 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?

Kommentarer
7 stSå gott . Familjen älskade det ❣️
Anne-sofie
Det här tyckte jag saknade smak. Väldigt tråkig maträtt som jag inte kommer att laga igen.
Cathrin
God och enkel.
Lena
Supergod! Hade broccoli i istället för spenat då vår son är under 1 år, och han älskade den också.
Rebecca
Svar till Per: 2 paket skinkfylld FÄRSK pasta (à 250 g)
Tove
Det går jättebra med färsk skinkfylld pasta!
Ica-köket
Genom att bara läsa receptet får jag ingen klarhet i om det ska vara pasta, typ torkad tortelini med skinkfyllning eller om det ska vara färsk skinkfylld pasta.. Någon som vet?
Per