Italiensk paj

En matig tomat- och mozzarellapaj som toppas med prosciutto, pinjenötter och burratine vid servering. Äggstanningen smaksätts med tomatpesto, vilket verkligen är pricken över i.
Samarbete med:
Granarolo

Ingredienser
4 portioner
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
250 g Granarolo mozzarella till pizza
20 små gula eller röda tomater (ca 200 g, för 4 port)
Äggstanning
6 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk (1,5 %)
1/2 dl tomatpesto
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
1/2 dl pinjenötter
1 förp Granarolo mini burrata (à 350 g, ostvikt 150 g)
1 förp prosciutto (à 70 g)
1/4 förp mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
00:12:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4331 KJ / 1036 kCal
Fett81 g
Salt5.5 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
8 stJättegod paj som är perfekt till buffébordet, t.ex. en studentmottagning.
Anna
Alldeles för mycket äggstanning på 6 ägg och 3 dl vätska. Blir hälften nästa gång, men den var väldigt god!
Camilla
Jättegod paj. Kommer nog att göra den igen.
Annie
God och matig paj. Kommer göra den igen.
Sofie
God paj men rekommenderar att göra en egen pajdeg
Carolin
Jättegod men blev ju ganska dyr med alla ingredienser.
Annie
Kan man förbereda pajen innan servering?
Katarina
Hej Katarina! Ja, det kan du och förvara den i kylskåp. Sen är det gott att värma på den lite i ugnen när du ska äta den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegott! Nästa gång tar jag nog lite mer pesto i äggstanningen för att få lite mer smak. Men det är bara en smaksak :)
Elin