Italiensk kycklinggryta

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar
2 msk finhackad timjan
1/2 dl balsamvinäger
1 dl vatten
2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning, för 4 port)
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk strösocker
4 port ris (gärna basmati) eller kokt potatis
2 dl vispgrädde
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 547 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stSupergott!
Marie
Så gott! Fast jag gjorde om lite; stekte ett paket baconbitar med löken och stekte sen kycklingen i det. Jag tog bort grädden och sojan och ersatte med 6 dl vatten och mer fond. Skippade riset och tog ett gäng tärnade potatisar som fick koka med från början. Morötter kan man säkert ha i också. Gjorde dumplings (250 gr mjöl blandas till smul med 125 gr smör. Häll i 1 dl vatten, forma till deg och dela i 11 bollar som läggs ovanpå grytan som sätts in ugnen med lock i 200 grader 30 min). Nästa gång tar jag champinjoner i också.
Carola
Kanongott recept!
Alexander