Italiensk kycklinggryta

Färgrik och krämig italiensk kycklinggryta med fina smaker av vitlök, timjan, grädde och balsamvinäger. Tillsammans med nykokt ris och haricots verts blir detta en rejäl och fantastiskt god måltid!

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 msk olivolja
ca 600 g kycklinglårfilé
salt
svartpeppar
2 msk finhackad timjan
1/2 dl balsamvinäger
1 dl vatten
2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning, för 4 port)
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk strösocker
4 port ris (gärna basmati) eller kokt potatis
2 dl vispgrädde
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2292 KJ / 547 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För mycket vinäger & soja, fick tillsätta mer grädde för att balansera upp den fräna smaken.
Catharina
2025-06-24Jag tycker den här såsen blir alldeles för söt. Provar vitt vin istället för balsamvinäger och japansk soja istället för kinesisk nästa gång.
Petra
2025-06-22Tog 1 matsked timjan istället för 2, helt fantastiskt gott, otrolig balans mellan smakerna, rekommenderas starkt!!
Engla
2025-05-02