Italiensk köttgryta med krämig polenta
Mustig och smakrik köttgryta med bacon, sötpotatis, vita bönor och oliver. Grytan smaksätts med bland annat rött vin, vitlök och fänkålsfrö och allt sammantaget ger en väldoftande rätt med utsökt, fyllig smak. Serveras med krämig polenta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
6 portioner
1 msk olivolja
ca 900 g grytbitar av nöt
1 gul lök
3 - 4 vitlöksklyftor
1 sötpotatis (1 sötpotatis motsvarar ca 200g) eller använd 1 morot och 2 stora potatisar istället för 1 sötpotatis
1 paket bacon (à 140 g)
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 dl rött vin
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
1 tsk torkad oregano
1 tsk fänkålsfrö
salt
nymalen svartpeppar
1 burk kokta stora vita bönor
1 dl gröna oliver med kärnor
färsk basilika
Polenta
6 port polentagryn (koka i mjölk, enligt anvisningen på förp)
2 msk smör
1 - 2 dl finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3450 KJ / 820 kCal
Kommentarer
Helt underbar gryta, gör sig riktigt bra med Aiolin till.
Mikael
2023-10-25Vart är receptet på polenta då??
Angelika
2020-06-06Hej Angelika! Tack för din fråga. Nu har vi uppdaterat receptet så även polentan står med. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-09Detta kommer att göras många gånger!
Cecilia
2018-04-18