Mustig och smakrik köttgryta med bacon, sötpotatis, vita bönor och oliver. Grytan smaksätts med bland annat rött vin, vitlök och fänkålsfrö och allt sammantaget ger en väldoftande rätt med utsökt, fyllig smak. Serveras med krämig polenta.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2005
Kontrollera noga innehållet i fonden och tillbehören.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: väl laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: uteslut polenta och servera grytan med kokt potatis.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Angelika
2020-06-06Vart är receptet på polenta då??
Redaktionen ICAse
2020-06-09Hej Angelika! Tack för din fråga. Nu har vi uppdaterat receptet så även polentan står med. Hälsningar Ulrika
Cecilia
2018-04-18Detta kommer att göras många gånger!
Catrina
2006-09-14Jättegod gryta, smakrik och fyllig.Pricken på i:et var polentan med parmesanost i. Man kan gärna öka ostmängden lite. Hela familjen njöt.