Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Italiensk köttgryta med krämig polenta

Mustig och smakrik köttgryta med bacon, sötpotatis, vita bönor och oliver. Grytan smaksätts med bland annat rött vin, vitlök och fänkålsfrö och allt sammantaget ger en väldoftande rätt med utsökt, fyllig smak. Serveras med krämig polenta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olja och bryn köttet i omgångar i en stor gryta. Lägg det åt sidan på ett fat.
  2. Skala och grovhacka löken och vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Skär baconet i tunna strimlor och fräs det lätt utan fett i grytan tillsammans med lök, vitlök och sötpotatis. Rör i tomatpurén.
  3. Lägg i det brynta köttet och smula i lagerblad. Häll i vin, vatten och fond samt kryddor. Låt det koka ca 45 minuter tills köttet känns mört. Salta och peppra.
  4. Häll i bönorna och oliverna och låt allt bli varmt. Garnera med basilikablad. Bjud nylagad polenta och Sardellaioli eller Gremolata.

För alla

Grytan är fri från gluten och ägg om den serveras med tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden och servera med tillbehör som passar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 900 g grytbitar av nöt
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 sötpotatis (1 sötpotatis motsvarar ca 200g) eller använd 1 morot och 2 stora potatisar istället för 1 sötpotatis
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 dl rött vin
  • 6 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl gröna oliver med kärnor
  • färsk basilika
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3450 kJ / 820 kCal
Läs mer om näringsvärden