Siciliansk pasta med gremoulata
En pasta med gremoulata med fräscha smaker från klassiska ingredienser som vitlök, citron och hackad persilja. Pastan serveras med en tomatsås med krispigt bacon i. Mama mia, vilken härlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 morötter
2 paket bacon (à 140 g)
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk socker
2 tsk timjan
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
salt
Gremoulatapasta
4 port pasta gärna linguine
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1/2 kruka hackad persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2534 KJ / 606 kCal
Fett30.9 g
Kolhydrater60 g
Protein18.9 g
Kommentar
Väldigt gott! Jag gör dock ALLTID den gremolata som finns i receptet "Grillad zucchini med gremolata" & rekommenderar den varmt!
Cecilia
2020-05-09