Italiensk fiskgryta med pasta

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
6
Italiensk fiskgryta med pasta

Ett snabblagat recept på matig och god italiensk fiskgryta med pasta. Du gör grytan av bland annat pasta, fisk, purjolök, tomat och crème fraiche. Enkel och mättande!

Italiensk fiskgryta med pasta

Ingredienser

4 portioner
280 g  tagliatelle (gärna fullkornspasta)
600 g  fiskfilé (t ex sej eller torsk)
2   purjolökar
4   tomater
1 tsk  salt
1 1/2 krm  peppar
1/2 dl  vatten
2 dl  lätt crème fraiche (gärna smaksatt med tomat och basilika, max 15 %)

Tillbehör

bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Näringsvärdet är inkl 35 g grovt bröd/port.

Gör så här

Tips

Strö gärna svarta oliver och basilikablad över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot kikärter som serveras till pastan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande gott! Jag använde halvtinad torskfilé och den blev lite tunn först. Men sen tillsatte jag tomatpuré och då blev den fyllig o god. Det här ska jag laga fler ggr . Enkelt recept !

Maria

2016-02-05

Hurra! En toppenrätt på nolltid. precis vad man vill ha i veckorna. Visst, lite extra krydda skadar inte. Jag lydde råden om sambal oelek och chilisås. Nästa gång ska jag nog ha i lite vitlök.

Tina

2008-10-02

Lite smaklöst vi la till fiskbuljong. Nästa gång tar vi en extra burk creme fraiche till samt lite mer basilika krydda. Lägg till tomat pure också så blir det ännu bättre.

Anders

2007-12-15

Näringsvärde per portion

Energi2426 KJ / 581 kCal
Fett11 g
Salt2.4 g
Kolhydrater72 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pepparrotsfisk
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmafisk med basilikapotatis
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med rödbetspotatis
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfärs från mikron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vivekas snabba & heta fisk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisklasagne
Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
Under 60 min att tillaga