Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk fiskgryta med pasta

Ett snabblagat recept på matig och god italiensk fiskgryta med pasta. Du gör grytan av bland annat pasta, fisk, purjolök, tomat och crème fraiche. Enkel och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och tärna tomaterna.
  3. Lägg fisken i en traktörpanna och strö över salt och peppar.
  4. Häll på vattnet och lägg på purjolök och tomater.
  5. Klicka över crème fraichen och tillaga under lock 6-8 minuter.
  6. Servera fiskgrytan med pasta och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Strö gärna svarta oliver och basilikablad över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot kikärter som serveras till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex tagliatelle)
  • 600 g fiskfilé (t ex sej eller torsk)
  • 2 purjolökar
  • 4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche (gärna smaksatt med tomat och basilika, max 15 %)
Tillbehör
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB