UNDER 45 MIN | Medel

Italiensk fiskgryta med pasta

Ett snabblagat recept på matig och god italiensk fiskgryta med pasta. Du gör grytan av bland annat pasta, fisk, purjolök, tomat och crème fraiche. Enkel och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och tärna tomaterna.
  3. Lägg fisken i en traktörpanna och strö över salt och peppar.
  4. Häll på vattnet och lägg på purjolök och tomater.
  5. Klicka över crème fraichen och tillaga under lock 6-8 minuter.
  6. Servera fiskgrytan med pasta och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Näringsvärdet är inkl 35 g grovt bröd/port.

Tips

Strö gärna svarta oliver och basilikablad över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot kikärter som serveras till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tagliatelle (gärna fullkornspasta)
  • 600 g fiskfilé (t ex sej eller torsk)
  • 2 purjolökar
  • 4 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche (gärna smaksatt med tomat och basilika, max 15 %)
Tillbehör
  • bröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 2426 kJ / 581 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept