Italiensk fiskgryta med pasta
Ett snabblagat recept på matig och god italiensk fiskgryta med pasta. Du gör grytan av bland annat pasta, fisk, purjolök, tomat och crème fraiche. Enkel och mättande!
Ingredienser
4 portioner
280 g tagliatelle (gärna fullkornspasta)
600 g fiskfilé (t ex sej eller torsk)
2 purjolökar
4 tomater
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1/2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche (gärna smaksatt med tomat och basilika, max 15 %)
Tillbehör
bröd
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Näringsvärdet är inkl 35 g grovt bröd/port.
Gör så här
Tips
Strö gärna svarta oliver och basilikablad över den färdiga grytan.
Gröna tipset: Byt ut fisken mot kikärter som serveras till pastan.
Gröna tipset: Byt ut fisken mot kikärter som serveras till pastan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2426 KJ / 581 kCal
Fett11 g
Salt2.4 g
Kolhydrater72 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överraskande gott! Jag använde halvtinad torskfilé och den blev lite tunn först. Men sen tillsatte jag tomatpuré och då blev den fyllig o god. Det här ska jag laga fler ggr . Enkelt recept !
Maria
2016-02-05Hurra! En toppenrätt på nolltid. precis vad man vill ha i veckorna. Visst, lite extra krydda skadar inte. Jag lydde råden om sambal oelek och chilisås. Nästa gång ska jag nog ha i lite vitlök.
Tina
2008-10-02Lite smaklöst vi la till fiskbuljong. Nästa gång tar vi en extra burk creme fraiche till samt lite mer basilika krydda. Lägg till tomat pure också så blir det ännu bättre.
Anders
2007-12-15