Tonfisklasagne
Pasta och tonfisk är ju så gott tillsammans så varför inte göra en utsökt tonfisklasagne? Du gör bara en tonfiskröra som du varvar med lasagneplattor, in i ugnen 30 minuter och du har en utsökt och spännande middag.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
1 dl vatten
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljong
4 dl lätt crème fraiche
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
salt och svartpeppar
1 citron
9 lasagneplattor
1 dl riven parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 491 kCal
Fett21.8 g
Kommentarer
Mkt gott och enkelt. Testade att även smaksätta med pizzakrydda och det blev toppen!
Marlene
2024-08-12Riktigt gott. Tänker dock prova att ha i Sambal oelek nästa gång som någon tipsade om tidigare
Nina
2024-06-17God! Tyckte dock inte att rosmarinen passade med tonfisken. Vid andra tillagningen uteslöt jag rosmarin och smaksatte med sweet chili sås istället (samtidigt som tomatpurén). Mycket godare!
Michaela
2024-01-08