Tonfisklasagne

Pasta och tonfisk är ju så gott tillsammans så varför inte göra en utsökt tonfisklasagne? Du gör bara en tonfiskröra som du varvar med lasagneplattor, in i ugnen 30 minuter och du har en utsökt och spännande middag.

Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
1 dl vatten
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljong
4 dl lätt crème fraiche
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
salt
svartpeppar
1 citron
9 lasagneplattor
1 dl riven parmesan
Gör så här
00:10:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 491 kCal
Fett21.8 g
Kommentarer
17 stMkt gott och enkelt. Testade att även smaksätta med pizzakrydda och det blev toppen!
Marlene
Riktigt gott. Tänker dock prova att ha i Sambal oelek nästa gång som någon tipsade om tidigare
Nina
God! Tyckte dock inte att rosmarinen passade med tonfisken. Vid andra tillagningen uteslöt jag rosmarin och smaksatte med sweet chili sås istället (samtidigt som tomatpurén). Mycket godare!
Michaela
Ser smarrigt ut! Är det torkade lasagneplattor?
Héléne
Hej Héléne! Ja, det stämmer, det ska vara torra lasagneplattor. Hälsningar Elina
ICA-köket
Väldigt gott. Krämigt men inte tungt. Älskar rosmarin som passade överraskande bra ihop med tonfisken. Rätten smakar syrligt av tomater och creme fraiche och är därför lite osäker på om den pressade citronen behövs. Ska prova utan nästa gång. Hursomhelst gillade alla i familjen denna rätt.
Anna
Tyckte den var väldigt god. Precis lika kladdig och god som jag föreställt mig. Sambon tyckte den var hyfsad ( han gillar inte tonfisk lika mycket som jag )
Britt-inger
Min sons favoriträtt sen han var 6 månader älskar den.
Amalia
Riktigt god, vi tog glutenfria lasagneplattor och det blev bra. Lite Sambal Olek ca 1 tsk la vi till.
Mariana
Perfekt !
Thais
Lätt, snabbt, enkelt o gott. Bra vecko-recept.
Susanne