Tonfisklasagne
Pasta och tonfisk är ju så gott tillsammans så varför inte göra en utsökt tonfisklasagne? Du gör bara en tonfiskröra som du varvar med lasagneplattor, in i ugnen 30 minuter och du har en utsökt och spännande middag.
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk rosmarin
1 dl vatten
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljong
4 dl lätt crème fraiche
2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
salt och svartpeppar
1 citron
9 lasagneplattor
1 dl riven parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 491 kCal
Fett0 g
Kommentarer
God! Tyckte dock inte att rosmarinen passade med tonfisken. Vid andra tillagningen uteslöt jag rosmarin och smaksatte med sweet chili sås istället (samtidigt som tomatpurén). Mycket godare!
Michaela
2024-01-08Ser smarrigt ut! Är det torkade lasagneplattor?
Héléne
2023-05-16Hej Héléne! Ja, det stämmer, det ska vara torra lasagneplattor. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-17Väldigt gott. Krämigt men inte tungt. Älskar rosmarin som passade överraskande bra ihop med tonfisken. Rätten smakar syrligt av tomater och creme fraiche och är därför lite osäker på om den pressade citronen behövs. Ska prova utan nästa gång. Hursomhelst gillade alla i familjen denna rätt.
Anna
2023-03-15