Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ruccolafisk

Ostgratinerad fisk med krispig ruccola och syrlig crème fraiche. En lättlagad och fräsch fiskrätt som smakar utmärkt tillsammans med pressad potatis och en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form.
  3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under vispning och sedan koka några minuter. Vispa i crème fraiche och salt.
  4. Strö ruccola och ost över fisken och häll över såsen. Strö över ströbröd. Gratinera mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med kokt ris och lättfräst zucchini.

För alla

Gör glutenfri: red såsen med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl och använd glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkfri: uteslut alla mjölkprodukter och använd i stället Solhavre och havrebaserad gräddprodukt från Oatly eller Beneviva. Riv mjölkfri ost/tofu och använd ströbröd fritt från mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 2 dl grovhackad ruccolasallad
  • 2 dl mager riven ost (max 17% fett)
  • 1 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer